NOVA SEZONA

Igranju za Slovenijo se ni odpovedal

V reprezentanci prostor le za enega naturaliziranega košarkarja. Lani je prednost dobil Randolph, Omić je želel pomagati letos.
Fotografija: Alen Omić je izvrstno opravil svoje delo v dresu Crvene zvezde. FOTO: LIGA ABA
Odpri galerijo
Alen Omić je izvrstno opravil svoje delo v dresu Crvene zvezde. FOTO: LIGA ABA

DOMŽALE – Košarkarji že trenirajo in se pripravljajo za novo sezono. Tudi 26-letni Alen Omić, ki si je kupil stanovanje v Domžalah, kjer biva s svojo boljšo polovico. Vadi v dvorani, ki mu je na voljo, tam se počuti dobro. Še boljše bo v prihodnjih dneh, ko bo jasno, kje bo nadaljeval kariero. Meri na enega od klubov v evroligi ali evropskem pokalu. Omić je prejšnjo sezono končal v dresu Crvene zvezde, kamor je prišel iz izraelskega Hapoela. Postal je državni prvak Srbije, žal pa se z Beograjčani ni zavihtel na vrh lige ABA. V Beogradu so se mu po sezoni zahvalili za sodelovanje, čeprav je bil v zadnjih mesecih prvo ime zasedbe. Po koncu turbulentne sezone (začel jo je v Izraelu) so še kako prav prišle podaljšane počitnice.


Letošnje poletje je dobro izkoristil tudi zato, ker mu ni bilo treba igrati za reprezentanco. Zadnji kvalifikacijski tekmi je spremljal s tribun v Stožicah, čeprav bi ga še kako potrebovali na parketu. A to ni bilo mogoče. »Iskreno sem si želel, da bi Sloveniji uspelo. Težko mi je bilo vse skupaj gledati s tribune. Ni me bilo zraven in niti ne bi komentiral, zakaj. Življenje gre svojo pot, bomo videli, kaj se bo še zgodilo v moji karieri,« je pri Alenu vendarle čutiti nekaj obžalovanja, da ni poleti spet oblekel slovenskega dresa.

KZS že ve

Že res, da je postavil pogoj, da naj se – če bo že prišel – trajno računa nanj, ne pa na žeton. Ko se ga bo pač potrebovalo ... Povprašamo ga, ali je problem v selektorju Radovanu Trifunoviću. »Kje pa! Rade ni problem. Krasen človek je, pošten in velik delavec. Pri meni si zasluži vse pohvale. Želel sem si biti zraven, da bi pomagal. Želel sem biti zraven zaradi mojega dobrega prijatelja Klemna Prepeliča. A na to selektor ni mogel veliko vplivati. Imam svojo kariero, svoje življenje. Zakaj sem manjkal, vedo na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS), ki naj dela in vrti svoj posel naprej,« je odvrnil Omić, ki mu je selektor Trifunović večkrat poskušal pojasniti, da mu ne more zagotoviti mesta v ekipi. A po drugi strani Omić noče, da bi se ponovilo leto 2017, ko je namesto njega priložnost dobil Anthony Randolph. Kako naprej? »Ne vem. V tem trenutku o tem ne razmišljam. Če bi že sodelovali, bi se morali pred novo akcijo usesti in pogovoriti. Vsekakor pa želim igralcem vso srečo v nadaljevanju,« si 26-letnik vendarle na zapira vrat KZS. A očitno ima ta svoje razloge, da je dala Omića na stranski tir. Lani se jim je izšlo. Kaj pa tokrat? Kmalu bo jasno, saj se bodo kvalifikacije nadaljevale prihodnji mesec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije