NOGOMET

Domžale meljejo, v Olimpiji disciplinirajo Kronavetra

Po dveh krogih z dvema zmagama na vrhu nogometaši Aluminija in Domžal. Ljubljančani v tej sezoni DP še niso spravili žoge v tekmečevo mrežo.
Fotografija: Domžalski nogometaši (v rumenih dresih) so še poglobili krizo Rudarja. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Domžalski nogometaši (v rumenih dresih) so še poglobili krizo Rudarja. FOTO: Voranc Vogel

LJUBLJANA – Nedelja je bila rezervirana za slovenski evropski kvartet, ki je imel pred povratnimi tekmami 2. kvalifikacijskega kroga za evropsko ligo domače preizkušnje. Domžalčani so z zmago 3:1 še poglobili krizo Velenjčanov, ki so doživeli tretji zaporedni poraz. Rumena družina iz Domžal poka od samozavesti, proti Velenjčanom je osemkrat merila v okvir, trikrat točno. »Odigrali smo odlično tekmo. Zelo sem zadovoljen s prikazanim, fantje so vseh 90 minut nadzorovali dvoboj in zasluženo prišli do treh točk. Bili smo dominantni, agresivni, učinkoviti, odločni v dvobojih,« je trener Simon Rožman pohvalil svoje bojevnike. »Domžalčani so pokazali, da so kakovostna ekipa, ki dobro drži žogo,« je izjavil velenjski nogometaš Sandi Ćoralić, ki ga z ekipo čaka pot v Romunijo.

Luka imel tri točke na nogi

Pravi nogometni praznik je bil v Mariboru, kjer so manjkali le goli. Najbližje so mu bili oboji v 2. polčasu: naprej je Luka Zahović v 62. minuti stresel vratnico. Gostje so po hitrem protinapadu zagrozili v 81. minuti, strel Luke Šušnjare je šel čez vrata. »Vedeli smo, kam prihajamo. Vedeli smo, da bomo trpeli. Maribor je bil več pri žogi, izrazite priložnosti pa si razen tiste po naši slabi odbiti žogi ni ustvaril. Za tri točke bi potrebovali malce sreče, a je nismo imeli,« je bil zadovoljen trener Mure Ante Šimundža. »V 1. polčasu nismo imeli dovolj hitrosti v igri, vse preveč smo poskušali s počasnimi podajami. V nadaljevanju je bilo bolje. Škoda, da nismo zadeli,« si strateg Maribora Darko Milanič ni pretirano gnal k srcu le tretjinskega izplena na derbiju.

Kritični Kronaveter

»Dobro je le to, da nismo prejeli zadetka,« pa je nad identičnim izkupičkom zmajeval z glavo kapetan Olimpije Branko Ilić. Zmaji so remizirali s Krškim (0:0). Še več – Ilić je javno priznal, da z njim na čelu igralci niso bili pravi. To ne zmanjšuje uspeha Krškega. Olimpija na četrti uradni tekmi od petih ni dosegla zadetka. V njeni ekipi je spet manjkal Rok Kronaveter. Razvedelo se je, kar se je sumilo: Krona je stegnil jezik, šefu Iliji Stolici to ni bilo pogodu. Zato ga je postavil na hladno. Ali bo tam tudi ostal, do zaključka naše redakcije ni bilo znano. Je pa bil prav Kronaveter glavna tema včeraj v pisarni Olimpije, kjer poskušajo s prihodom vezista Vitje Valenčiča in napadalca Romana Bezjaka (pozno) okrepiti moštvo z resnimi nogometaši. Stolica o Kronavetru noče govoriti, v Krškem je prepozno v igro poslal tudi Andresa Vombergarja

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije