NOGOMET

Za vedno brata, zdaj bosta tekmeca

Uvodna tekma nove nogometne sezone v Ljubljani. Na klopeh spopad trenerjev, ki sta velika prijatelja.
Fotografija: Dejan Grabić v sezoni 2021/22 pričakuje še boljši Bravo. FOTO: Rok Cizelj/NK Bravo
Odpri galerijo
Dejan Grabić v sezoni 2021/22 pričakuje še boljši Bravo. FOTO: Rok Cizelj/NK Bravo

Bravo je iz leta v leto glasnejši sosed ljubljanske Olimpije. Šišenski klub bi bil lahko v marsikaterem pogledu zgled slavnejšemu tekmecu, potem ko sta ju v minuli sezoni na lestvici ločili le dve mesti. Končno peto si je Bravo zagotovil s prepričljivo zmago nad sosedi v zadnjem krogu (3:0) za najvišjo uvrstitev po preboju med elito, kjer jim bo letos pripadla čast otvoritvene tekme. Ta bo nekaj posebnega za oba trenerja, saj bo Bravo še v svojo peto sezono popeljal Dejan Grabić, Kalcer Radomlje pa na stadion ŽAK prihaja z nekdanjim Grabićevim pomočnikom Rokom Hanžičem.

»Je najboljši prijatelj,« pred tekmo pravi Grabić, ki si je s Hanžičem tudi delil slačilnico v Domžalah. »A ni nekih emocij ali česar koli takšnega. Če bomo videti tako, kot mislim, da bomo, bomo blizu uspehu,« ostaja profesionalen trener, s čigar dolgoletnim stažem na klopi se lahko v Prvi ligi Telemach kosa le trener Mure Ante Šimundža. »To je edina prava pot. Kjer koli so kontinuiteta dela, zaupanje in, normalno, sistemsko delo na vseh ravneh kluba, so slej ko prej rezultati,« je dodal ljubljanski strateg.

V obdobju, ko so se številni klubi zaradi razmer začeli še konkretneje zanašati na svoje mladinske šole, lahko Bravo po zaslugi jasno začrtane vizije zgolj še nadgrajuje opravljeno delo iz preteklih sezon. Grabić v tem pogledu omenja tudi Domžale in Celje, ki ga v prihodnjih letih vidi kot možno zgodbo o uspehu: »Smo v prednosti, ker imamo jedro svojih igralcev in nekaj izkušenih, ki poznajo način dela in vedo, kako nadgrajevati igro. Domžale so se začele približevati temu načinu dela, Celje je res veliko vložilo v mlade, slovenske, potentne igralce, ki so prodajno zanimivi. Imajo tudi odličnega trenerja in ob pravi podpori so lahko zelo, zelo uspešni. To bi moral biti model večine klubov, ker ima od tega tudi največ reprezentanca.«
 

Vekić z glavo pri stvari


Grabić na včerajšnji novinarski konferenci ni skrival zadovoljstva nad potekom priprav, ki so se začele ravno z remijem v Radomljah (2:2). Šiškarje so namreč preizkusili številni močni tekmeci, glede favoritov za naslov pa je bil Grabić zelo neposreden.


»Ena Mura, dve Celje, tri Maribor, štiri Olimpija, pet Domžale, šest Bravo ...« je naštel. Klubsko vodstvo veseli, da zaenkrat člana kluba ostajata mlada reprezentanta vratar Igor Vekić in branilec David Brekalo. Prvega so povezovali tudi z odhodom v serie A.

»Dokler se ta prestop ne zgodi, sem z glavo stoodstotno tukaj in opravljam svoje naloge, za katere sem zadolžen,« je povedal 23-letni Škofjeločan, ki bi mu stadion ŽAK tako kot someščanu Janu Oblaku lahko pomenil veliko odskočno desko v karieri.

Športnega direktorja Dejana Močnika je razveselila težko pričakovana razširitev zelenice, na vsaki strani za slab meter. Prvi cilj Ljubljančanov ostaja obstanek, nihče pa se ne bi branil četrtega mesta. A do tja je še daleč, nihče tudi ne ve, kako se bo razpletel prestopni rok. »Še kar se čuti vpliv covida oziroma epidemije. Mislim, da se prava tržnica šele začenja,« opozarja Močnik. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije