KOŠARKA

Tiha želja Tokio 2020, realno evrobasket 2021

Na naslednjo tekmo kvalifikacij za SP 2019 povabljenih 23 košarkarjev. Selektor Rado Trifunović s pomočnikom na šolanje v Turčijo.
Fotografija: Radovan Trifunović pozorno spremlja kandidate za reprezentanco. Foto: Drago Perko
Odpri galerijo
Radovan Trifunović pozorno spremlja kandidate za reprezentanco. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – Točno en mesec (Slovenija bo 29. novembra gostovala v Ukrajini) je ostal do nadaljevanja kvalifikacij za svetovno prvenstvo na Kitajskem, jasno pa je že, da slovenskih košarkarjev tam ne bo. V preteklih tekmah so v zdesetkani zasedbi zapravili vse možnosti za četrto zaporedno udeležbo med najboljšimi na Zemlji. »Spremljam vse igralce, hodim na tekme in sem v stiku z njimi. V minulih dneh smo poslali 23 preliminarnih vabil košarkarjem, na katere računamo,« nam je povedal selektor Radovan Trifunović. Mar tudi Klemnu Prepeliču, Jaki Blažiču, nas je zanimalo. »Vsem. Nikoli ne veš, kaj pa če se v naslednjih tednih zgodi kaj drastičnega. Če ne pošlješ vabila, ju naknadno niti povabiti ne moreš, ker si zamočil s preliminarnim vabilom klubu, kjer si na nek način igralca rezerviral za Fibin termin,« pojasni Trifunović, ki ekipo pripravlja na dva velika dogodka. Medtem ko je jasno, da se prihodnjo jesen za nas začnejo ključne kvalifikacije za EP 2021, pa se je začelo šušljati, da bo Fiba Slovenijo povabila na kvalifikacijske turnirje za olimpijske igre 2020!

Gospod kapetan Vidmar

»Naša ekipa je zdaj v idealni situaciji, da preizkusi mlade in nove obraze, da vemo, na koga lahko računamo, ko se bodo zbirale točke in zmage. Morda že v boju za olimpijske igre,« je naše informacije potrdil selektor Trifunović, ki se je pred tedni srečal tudi z dosedanjim kapetanom Gašperjem Vidmarjem. O njem govori spoštljivo in z izbranimi besedami. Logično. Gašper je pravi gospod kapetan, kot se rad izrazi Trifunović. »Z njim sva se sestala s športnimi direktorjem Matejem Likarjem. Dejal je, da nam bo vedno na voljo, a kako bo v tem novembrskem oknu, še ni jasno,« pove Trifunović. Vodstvo reprezentance se še ni odločilo, kdo bo novi naturalizirani igralec. Anthony Randolph se je poslovil kar v intervju za POP TV, novega imena, tako poudari Trifunović, pa še ni. »A se bo treba odločiti kmalu,« navrže, o Alenu Omiću pa na tem mestu ni bilo govora.

K Obradoviću

Se pa danes Trifunović skupaj z reprezentančnim pomočnikom Jernejem Valentinčičem odpravlja na 10-dnevno izobraževanje v turški Fenerbahče, kjer se bosta učila od srbskega trenerskega maga Željka Obradovića. »Vesel sem, da nama je KZS omogočila, da se z Jernejem odpraviva v Turčijo, hkrati pa se zahvaljujem Željku Obradoviću ter vodstvu Fenerbahčeja za ponujeno priložnost,« je dejal selektor in ob tem potrdil, da je dobro besedo zanju zastavil prav Igor Kokoškov, Obradovićev dobri prijatelj in nekdanji selektor Slovenije. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije