FUTSAL

Tako dobre ekipe pri nas še ni bilo

Dobovec Pivovarna Kozel do tretje lovorike. V Obsotelju bi ohranili jedro ekipe v futsalu.
Fotografija: Zasluženo slavje kozlov v mariborskem Taboru FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Zasluženo slavje kozlov v mariborskem Taboru FOTO: Drago Perko

MARIBOR – Po hitrem postopku se je sklenil finale 1. slovenske lige v futsalu. Dobovec je upravičil vlogo favorita, ki so mu jo dodelili na začetku sezone, in vzel doma vse mogoče lovorike. Zadnjo po maratonu kazenskih strelov, 13:12 je bilo v dvorani Tabor. Junaka pa dva 'domačina'.
Zasluženo slavje kozlov v mariborskem Taboru FOTO: Drago Perko
Zasluženo slavje kozlov v mariborskem Taboru FOTO: Drago Perko

Najprej je Mariborčan Žiga Čeh v dresu Dobovca obranil strel gostiteljev, zatem pa je 22-letni Niko Cesarec, eden od domačih igralcev v dresu prvakov, hladnokrvno zabil za zmago in veselje, ki je trajalo pozno v noč. »Brez tega naslova državnega prvaka sezona ne bi bila popolna,« je priznal izjemni hrvaški trener Kujtim Morina, ki je v dveh letih v Sloveniji naredil izjemno delo.

»Fantje so garali vse leto. Ne predstavljate si, koliko je bilo odrekanja, dela, treningov, usklajevanj, tudi poškodb. Ne le da so izvrstni igralci, so tudi ljudje na mestu,« je pohvalil igralce, ki so bili enostavno premočni za slovenske razmere. Mile Simeunović, nekdanji kapetan reprezentance, danes pa uspešen trener vrhniškega prvoligaša Silika Mkeršmanc, meni, da v zgodovini slovenskega klubskega futsala tako močne ekipe še ni bilo! Dobovec je praktično kupil vse ključne može slovenske reprezentance. Od nosilcev izbrane vrste v Rogaški Slatini ne igrata le Igor Osredkar in Matej Fideršek, prvi je v Makarski, drugi v dresu FutureNet Maribora.

Vsa ta zbrana kakovost, študiozno delo trenerskega štaba, urejene razmere v klubu so prinesli rezultat. Ekipa iz Obsotelja je septembra osvojila superpokal, marca pokal Terme Olimia, v mesecu ljubezni pa so dali piko na i sezoni z naslovom državnega prvaka. Novembra so premoč potrdili na mednarodni ravni in se zavihteli med osem najboljših ekip v ligi prvakov. V rednem delu 1. SFL so v 18 krogih izgubili le enkrat (novembra v Mariboru), sicer pa nanizali 17 zmag.

Suvereni so bili tudi v končnici: v četrtfinalu so Sevničane izločili z 2:0, v polfinalu Vrhničane s 3:0, to so ponovili še v finalu. Če temu dodamo še zmago v domačem superpokalu, remi na prvi tekmi četrtfinala pokala in tri pokalne zmage, pridemo do impresivne statistike: 31 tekem na domači sceni, 29 zmag ter po en poraz in neodločen izid (1:1 proti Oplastu).
 

Obžaloval izključitev


Ali bo ekipa ostala skupaj, se še ne ve. »Radi bi še osvajali lovorike in ubranili, kar smo letos osvojili, zato si bomo prizadevali, da ohranimo večji del ekipe,« je pogled naprej usmeril kapetan prvakov Rok Mordej.


»Serija je bila izenačena, na koncu so verjetno odločile izkušnje, svoje je dodala še njihova kakovost. To jih je poneslo do končne zmage, za kar jim čestitam, čestitke pa gredo tudi mojim fantom. Mi smo upali na kanček sreče, a ga nismo dobili,« je po porazu dejal Tomislav Horvat, trener FutureNet Maribora. Čestitkam se je pridružil tudi kapetan vijoličastih Fideršek, ki je še enkrat obžaloval izključitev (oz. dva rumena kartona) na prvi finalni tekmi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije