MOTO GP

Spoznal, da ne more z glavo skozi zid

Marc Marquez bo jutri v Brnu odpeljal jubilejno 100. dirko v motoGP. Za svojo največjo napako šteje prvo polovico sezone 2015.
Fotografija: Marc Marquez je včeraj v Brnu spet krotil Hondinega divjega jeklenega konjička. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Marc Marquez je včeraj v Brnu spet krotil Hondinega divjega jeklenega konjička. FOTO: AFP

LJUBLJANA – Španski motociklistični as Marc Marquez (Honda) je na deseto letošnjo postajo za svetovno prvenstvo v Brno pripotoval z udobno prednostjo 46 točk pred največjim tekmecem Valentinom Rossijem (Yamaha). Na jutrišnji veliki nagradi Češke, na kateri bo branil zmago, bo sicer praznoval okrogli jubilej; na njej bo namreč odpeljal svojo 100. dirko v kraljevskem razredu.

»To je lepa številka, kljub temu pa bo preizkušnja kakor vse druge. Da se bom odpeljal že na start 100. dirke v kategoriji motoGP, je sicer le še en dokaz za to, kako čas hitro teče. Zato je treba uživati v slehernih čudovitih trenutkih,« je poudaril 25-letni zvezdnik iz Cervere v Kataloniji in na vprašanje, katera je bila največja napaka, ki jih je storil na 99 preizkušnjah, po kratkem premisleku odvrnil: »Hm, velikokrat sem padel. Morda je bila moja največja napaka prva polovica sezone 2015, še posebno zaporedna padca v Mugellu in Barceloni. Tam sem zapravil možnost, da bi tudi v tistem letu osvojil lovoriko. Vsi so mi govorili, naj bom previden, jat pa sem želel na sleherni dirki tvegati vse. Zmaga ali padec. Tudi v letošnjem prvenstvu se mi je prikradlo nekaj napak. Iz tega sem se veliko naučil; namreč da ne morem z glavo skozi zid. Včasih je pač pomembno, da poslušaš, kaj ti svetujejo ljudje okrog tebe. Šele potem lahko spremeniš svojo strategijo.«



Da ima v skupni razvrstitvi zajetnih 46 točk naskoka, ga pomirja, se pa zaveda, da je do konca sezone še deset preizkušenj, na katerih se lahko zgodi marsikaj. »Nadaljevati moramo v takšnem slogu kot doslej, kajti Yamaha se stalno izboljšuje in približuje. Nekateri menijo, da Valentino Rossi in Maverick Viñales nista nevarna, toda na prejšnji dirki sta osvojila drugo in tretje mesto, tako da sta zelo, zelo močna,« je opozoril Marquez in priznal, da mu je krajši premor v prvenstvu zelo dobro del. V tem času si je namreč malo odpočil in spet napolnil baterije, tako da je nared za krotenje Hondinega divjega jeklenega konjička. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije