NOGOMET

Pušnik brusi nove Bijole in načrtuje obstanek

Nogometaši Rudarja na osmem mestu v državnem prvenstvu. Trener Marijan Pušnik po delni čistki v slačilnici izboljšuje obrambo.
Fotografija: Marijan Pušnik pričakuje v drugem delu državnega prvenstva večji učinek svojih napadalcev. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Marijan Pušnik pričakuje v drugem delu državnega prvenstva večji učinek svojih napadalcev. FOTO: Jure Eržen

LJUBLJANA – Slovenski nogometni prvoligaši so na vrhuncu zime začeli igrati prve pripravljalne tekme. Vodilno moštvo Maribora je v Ljudskem vrtu gostilo velenjski Rudar in ga odpravilo z 2:0 (Aleks Pihler 2., Nino Žugelj 69.). Vijolični so pogrešali kar šest svojih adutov, ki so z reprezentanco v Španiji, kjer bodo v četrtek odigrali prijateljsko tekmo s Kitajsko (do 25 let). Na Pirenejskem polotoku so Dino Hotić, Denis Klinar, Blaž Vrhovec, Amir Dervišević, Luka Zahović in Jan Mlakar.
 

Iščeta se štoper in vezist


Na drugi strani je bila ekipa Rudarja, ki v svojih vrstah nima članskega reprezentanta. Trener Marijan Pušnik še dodatno selekcionira zasedbo, ki ima spomladi sveti cilj obstanek v prvoligaški druščini. »Proti Mariboru so igralci storili dve veliki napaki v obrambi. V pripravljalnem obdobju največ delamo na izboljšanju igre v obrambi in zvezni vrsti, kjer smo imeli jeseni največ težav.
Marijan Pušnik pričakuje v drugem delu državnega prvenstva večji učinek svojih napadalcev. FOTO: Jure Eržen
Marijan Pušnik pričakuje v drugem delu državnega prvenstva večji učinek svojih napadalcev. FOTO: Jure Eržen

Sicer je klubski cilj v tej sezoni tudi, da se kadetska in mladinska selekcija uvrstita v prvo ligo,« je povedal Pušnik, ki se je po prvem delu sezone poslovil od kopice igralcev; napadalcev Vlatka Šimunca in Anteja Solomuna, vezista Mateja Šantka, levega bočnega branilca Sandija Ćoralića in vratarja Anžeta Malnarja. »Iščemo okrepitvi v osrednjem delu obrambe in na položaju defenzivnega vezista. Z nami že vadi hrvaški štoper Marko Čosić, s katerim sem delal v splitskem Hajduku. Če bo sledil še kakšen odhod, bomo poskušali najti zamenjavo, a seveda nismo v položaju, da bi si lahko privoščili plačilo odškodnine,« je pojasnil koroški strokovnjak na klopi šaleških knapov, ki ima na seznamu 24 igralcev, tem pa je priključil štiri mladince. Med njimi sta zelo obetavna milenijca, vratar Tomaž Stopajnik in defenzivni vezist Cene Kitek.
 

Prehiteti še dve ekipi


Pušnik slovi po odličnem delu z mladimi igralci, ki jih zelo dobro usmerja na začetku njihovih profesionalnih karier. Zadnji in morda celo najlepši primer je Jaka Bijol, vezist moskovskega CSKA in članski reprezentant, ki se je do lani uveljavljal v Velenju pod njegovo taktirko, 5. februarja pa bo dopolnil komaj 20 let. Knape v nadaljevanju državnega prvenstva čaka boj za obstanek v konkurenci Krškega, Triglava in morda tudi Gorice, ki ima pred njimi štiri točke prednosti.

»V prvi vrsti moramo stabilizirati ekipo in poskrbeti za napredek v igri. Za zdaj sem s pristopom igralcev zadovoljen, naš cilj je prehiteti dve ekipi, ki sta zdaj na lestvici pred nami (še Mura). Pričakujem, da bodo vidno napredovali predvsem napadalci Milan Tučić, Dominik Radić in Žiga Škoflek (skupaj so dosegli devet zadetkov, op. p.),« je še razkril Pušnik, ki ima na voljo zanimivo zmes izkušenih mož in mladcev, željnih dokazovanja.


Pa tudi prepotreben mir za delo, saj je sezona finančno pokrita. Do ponedeljka bodo Velenjčani vadili doma na igrišču z umetno travo; v sredo ob 15. uri se bodo pomerili z Dobom, v soboto ob 14. uri pa s ptujsko Dravo. Prihodnji teden bodo v Umagu, kjer bodo odigrali tekmi z ligaškima tekmecema Triglavom in Gorico. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije