1. SNL

Olimpijin zdrs, upanje tekmecev

Danes, jutri in v ponedeljek tekme zadnjega jesenskega kroga v 1. SNL. Kakšna bo prednost Olimpije, ki bo gostovala na krasu v Sežani?
Fotografija: Timi Max Elšnik zahteva nokavt. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Timi Max Elšnik zahteva nokavt. FOTO: Jure Eržen

Zaporedna neodločena izida brez golov sta pred zadnjim jesenskim prvenstvenim dejanjem, ki bo v ponedeljek v Murski Soboti, obudila upanje tekmecev Olimpije. Mariborčani bodo šli v 20. krog 1. SNL polni samozavesti in pričakovanj, da bi se zeleno-belim zataknilo tudi v Sežani, s čimer bi svoj zaostanek s 15 točk zmanjšali na spomladi še morda ulovljivih 13 ali 12. A najprej morajo ugnati slabe Goričane, o čemer pa nihče ne dvomi. Koprčani bi lahko na zahtevnem gostovanju v Ljubljani potrdili vlogo prvih izzivalcev, Celjane čaka še tretje zaporedno gostovanje (pri Radomljah). Na dveh so osvojili le točko.

»Premoč pomeni frustracijo, ker zapravljamo priložnosti,« je po dvoboju z Muro Olimpijine slabosti priznal kapetan Timi Max Elšnik. Težave ob koncu sicer izjemno uspešne jeseni so pomenljive: ali napovedujejo še večje – tudi organizacijske – skozi zimsko pripravljalno obdobje in nato v drugem delu sezone ali pa bodo sprožile nov zagon, da bi tudi trener Albert Riera izpolnil osnovno željo po tem, da bi z njegovo filozofijo napredovali moštvo in igralci. Olimpiji je sreča obrnila hrbet in se nekako poravnala, a ni spremenila rdeče niti o privlačni igri, ki dela boljše dobre in malo manj dobre, česar pa tekmeci niso sposobni in se ji poskušajo zoperstaviti z neprivlačnimi, a legitimnimi taktično-igralnimi prijemi. Najpreprostejši je »bunker« in nasprotni napadi s čim manj dotikov.

Olimpija išče napadalca, strelca, o čemer je že govoril vse bolj živčni in preveč občutljivi ter tudi vse bolj jezični Španec. Nogomet se je v Sloveniji igral tudi pred njim in imel velike uspehe. Ko se bo s tem soočil, bo lažje sprejemal kritike kolegov in jih izzval na drugačen, bolj prefinjen in sprejemljiv način.

V Sežani utrujeni zeleno-beli vedno težko zmagujejo. Tudi tokrat se obeta še en zahteven dvoboj na igrišču, ki v zimskih razmerah ne ustreza ljubljanskemu slogu. »Trener svoje opravi s pripravo igre od vratarja do napada, potem mora svojo nalogo opraviti nekdo od nas. Tekmeca moramo že prej nokavtirati. Tekma ni boks, kjer na koncu sešteješ točke,« je slikovito povedal Elšnik in priznal, da neravna igrišča smešijo tudi igralce. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije