SEJA

Matrić ostaja trener Petrol Olimpije

V pretekli sezoni je klub osvojil naslov državnega prvaka.
Fotografija: Zoran Martič. FOTO: Trojmiasto.pl
Odpri galerijo
Zoran Martič. FOTO: Trojmiasto.pl

Člani upravnega odbora KK Petrol Olimpija Ljubljana so na sredini seji potrdili Zorana Martića za glavnega trenerja članskega moštva. Martić, ki je z ekipo je v pretekli sezoni osvojil naslov državnega prvaka, bo ekipo tako vodil tudi v sezoni 2018/19, poroča spletna stran kluba.

Mesto glavnega trenerja Petrol Olimpije je Martić zasedel v začetku koledarskega leta 2018, ko sta se klub in dotedanji trener Gašper Okorn dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Z ljubljansko ekipo je Martić v sezoni 2017/18 ligo ABA z desetimi zmagami in 12 porazi sklenil na sedmem mestu, v ligi prvakov pa je moštvo na 14 tekmah zabeležilo štiri zmage. Pokal Spar je moštvo zaključilo v polfinalu.

V mesecu maju je Petrol Olimpija v finalnem nizu lige Nova KBM s 3 : 2 v zmagah ugnala novomeško Krko in se veselila 17. naslova državnega prvaka, drugega zaporednega.

Zoran Martić je edini slovenski košarkarski trener, ki je s slovensko izbrano vrsto prišel do dveh odličij. Leta 1998 je bil na evropskem prvenstvu do 22 let v italijanskem Trapaniju drugi, dve leti kasneje pa z reprezentanco do 20 let na Ohridu še evropski prvak. Svoj pečat je kot glavni trener pustil v številnih klubih, tako doma kot tudi v tujini. Pred prihodom v Ljubljano je med letoma 2015 in 2017 deloval v poljskem Trefl Sopotu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije