POVRATNA TEKMA

Hadžić pred Spartakom: Slovaki igrajo umazano

Nogometaši Olimpije v Trnavi pričakujejo odločilno evropsko tekmo. Za uvrstitev v skupinski del evropske lige morajo nadoknaditi 0:2.
Fotografija: Strateg Olimpije Safet Hadžić pripravlja past za slovaškega prvaka. Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Strateg Olimpije Safet Hadžić pripravlja past za slovaškega prvaka. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Nogometaši Olimpije so že dva dni pred povratno tekmo 4. kroga kvalifikacij za evropsko ligo odpotovali na Slovaško. V Trnavi bodo jutri ob 20.30 poskušali proti Spartaku zrežirati rezultatski zasuk, saj po tekmi v Stožicah zaostajajo z 0:2. Slovaški prvak je zmagal spretno in srečno, po zadetku iz enajstmetrovke in avtogolu kapetana zeleno-belih Branka Ilića že v prvem polčasu, kar celo uro pa je imel na igrišču igralca manj.

Nedeljska prvenstvena zmaga v Domžalah, kjer jih je prvič vodil novi začasni trener Safet Hadžić, je zmajem vlila dodatno samozavest. »Veliko trenerjev se je zamenjalo, sistemov tudi, ampak to ni težava. Težava je v glavah. Pozitivna stvar je, da so zmagali v Domžalah, tako da se ta pozitivnost dviga. Igralci se zavedajo, da je tekma zelo pomembna. Naredil bom vse, da jih še dodatno motiviram ter pripravim,« je pred včerajšnjim odhodom z avtobusom v Trnavo dejal Hadžić, ki bo sicer moštvo vodil še v nedeljo na prvenstveni tekmi z velenjskim Rudarjem, potem pa bo krmilo predal Avstrijcu Zoranu Barišiću.

V zmajevem gnezdu menijo, da je Spartak premagljiv, čeprav imajo težave z izborom napadalcev, ki jih prejšnji šefi niso prijavili za nastop. »To je težava, da nimam srednjih napadalcev, tu ni le Andres Vombergar, takšni so štirje napadalci, a jih ni v ekipi za Spartak. Prej sem imel načrte A, B in C, zdaj pa bo praktično le en napadalec (ne povsem pripravljeni novinec Ivan Lendrić, op. p.). A če bo energija prava, lahko vseeno dobimo tekmo. Ne morem veliko eksperimentirati, v igro bom dal igralce, ki so bili že doslej največ v procesu,« je pojasnil Hadžić, ki je opozoril na posebnost Spartaka: »Na Slovaškem bo tekma vsekakor čvrsta. Moramo pa se obnašati tako kot oni. So zelo umazana ekipa, provokativna. Ne smemo nasesti na njihove fore, ampak to ignorirati in se osredotočiti na tista področja, kjer imajo težave.«

ekmo na razprodanem Stadionu Antona Malatinskega, ki sprejme 19.200 gledalcev, bo sodil Italijan Luca Banti z ekipo rojakov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije