DIRKA PO KATALONIJI

Grozljivka na kolesarski dirki: zvezdnika so morali oživljati

Italijanski sprinter Sonny Colbrelli se je zgrudil, odpeljali so ga v bolnišnico.
Fotografija: Sonny Colbrelli se je lani takole veselil prestižne zmage na dirki Paris–Roubaix. FOTO: Vincent Kalut Pool, Via Reuters
Odpri galerijo
Sonny Colbrelli se je lani takole veselil prestižne zmage na dirki Paris–Roubaix. FOTO: Vincent Kalut Pool, Via Reuters

V cilju prve etape kolesarske dirke po Kataloniji se je danes odvijala prava drama. Potem ko je izgubil ciljni sprint za zmago s Kanadčanom Michaelom Matthewsom, se je zgrudil italijanski zvezdnik Sonny Colbrelli. Potreboval je nujno zdravniško pomoč. Kot poroča Cyclingnews, so ga morali oživljati.

Po masaži srca je bil 31-letnik, sicer moštveni kolega junaka na nedeljski klasiki Miano–Sanremo Mateja Mohoriča, spet pri zavesti, odpeljali so ga v bolnišnico v Gironi.

Ekipa Bahrain Victorious je po tekmi že dala izjavo za javnost in zapisala, da je Colbrelli po prihodu v cilj izgubil zavest. »Potreboval je medicinsko pomoč, nato pa je bil v stabilnem stanju, ko so ga z rešilcem odpeljali v bolnišnico v Gironi, kjer bodo opravili nadaljnje preiskave. Ekipa se zahvaljuje organizatorjem in zdravniški ekipi za njihovo podporo in pomoč,« so zapisali v ekipi iz Bahrajna, v kateri sicer delujejo številni Slovenci.

Colbrelli se je sicer v Kataloniji vrnil na ceste, potem ko je zaradi bronhitisa že v prvi etapi odstopil na dirki Pariz–Nica, na kateri je zmagal Primož Roglič.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije