HOKEJ

Finec v slačilnici povzdignil glas

Jeseniški hokejisti po športni drami zmagali v prvem polfinalu alpske lige. Olimpiji vodstvo proti Avstrijcem, trener Summanen zahteva boljšo igro.
Fotografija: Hokejisti Olimpije so za uvod v polfinale pričakovano ugnali goste iz Lustenaua. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Hokejisti Olimpije so za uvod v polfinale pričakovano ugnali goste iz Lustenaua. FOTO: Jože Suhadolnik

Večkrat smo v zadnjih tednih in mesecih obžalovali, da na mikavnih športnih prireditvah ni občinstva. Nenavadni so bili tako dogodki v Planici, na Pokljuki, Vitrancu ali denimo pred kratkim nogometna tekma Slovenije in Hrvaške. In zdaj ko je med hokejisti napočil 5. letni čas, končnica sezone, pogrešamo občinstvo v Podmežakli in Tivoliju: to bi dihalo za slovenski finale v alpski ligi.

Ta za zdaj še ni povsem viden na obzorju, toda tako jeseniško moštvo kot tudi ljubljansko sta storili prvi korak. Oba slovenska udeleženca tekmovanja sta zmagala v uvodnih predstavah polfinala, zdaj za uresničitev sanj – torej prvega doslej slovenskega finala v alpski ligi – potrebujeta še po dve zmagi. Jeseničani so za uvod v polfinale ugnali Asiago po izjemnem boju in z golom odločitve mladega branilca Bineta Mašiča v 13. minuti podaljška.

Po rednem delu tekme je bil izid izenačen – 3:3 (1:1, 2:1, 0:1; Jezovšek 2, Sodja; Rosa, Magnabosco, Frei). Po uvodni hladni prhi gostov v 4. minuti je že čez dobrih 30 sekund sledilo izenačenje, pozneje so železarji vodili z 2:1 in 3:2, toda vodstvo v seriji z 1:0 so si priigrali šele v omenjenem podaljšku. Asiago jim je sicer že od časov tiste nekdanje alpske lige izpred slabih treh desetletij tradicionalno čvrst tekmec, poleg Bolzana, zdaj člana elitne ICEHL, gre pravzaprav za vodilni italijanski hokejski klub, kar zadeva nenehno bivanje v vrhu in lov za visokimi cilji.
 

Kot nekoč Rok, Žiga in Robert


Pri jeseniškem moštvu pa je tako, da zanesljivost ponuja predvsem Žan Us v vratih, najbolj nevaren v polju pa je vsekakor udarni napad Blaž Tomaževič-Žan Jezovšek-Jaka Sodja. Novi rod privržencev Podmežakle ima tako spet svoj trojček T-J-S, tako kot so nekoč skupaj v rdečem dresu navduševali Rok Tičar, Žiga Jeglič in Robert Sabolič. Olimpija? Za uvod je pričakovano ugnala Lustenau, sicer ne prav prepričljivo s 4:2 (2:0, 1:1, 1:1; Simšič, Pešut, Brus, Mušič; Walletna, D'Alvise), jasno pa je, da najbolj šteje skupni izid v seriji in ta zdaj razkriva vodstvo zmajev z 1:0.


Zahtevni trener Raimo Summanen, ki se seveda dobro zaveda favorizirane vloge svojega moštva – ne le v tem polfinalu, temveč tudi za končno lovoriko v alpski ligi 2020/21 –, nikakor ni bil navdušen nad prikazanim. Sestanek v slačilnici po tekmi je bil dolg in temeljit, v majhni dvorani na Predarlskem, kjer ima domače moštvo vselej prednost, bodo zmaji drevi (19.30) morali za novi uspeh pokazati precej več. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije