ODBOJKA

Ekipa je močno povezana

Sloveniji v odbojkarski ligi narodov odlično kaže.
Fotografija: Selektor Cretu in igralci so močno povezani. FOTO: Volleyballworld
Odpri galerijo
Selektor Cretu in igralci so močno povezani. FOTO: Volleyballworld

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v letošnji ligi narodov na odlični poti, da se uvrsti na zaključni turnir najboljše osmerice v Gdansku. Na drugem turnirju v francoskem Orleansu ji ostaja le še jutrišnji dvoboj z Brazilijo, na zadnjem, tretjem turnirju na Filipinih, pa se bo 5. julija pomerila s Poljsko, dan kasneje s Kitajsko, 7. julija z Italijo in dva dni pozneje z Nizozemsko.

Zdajšnje mesto pri vrhu razpredelnice zagotavlja srednjejulijsko igranje v mestu legendarnega sindikata Solidarność, za prepričljive predstave varovancev selektorja Gheorgheja Cretuja pa je zaslužna tudi solidarnost v ekipi. To poudarja tudi sam Romun. »Kako smo se na nekaterih tekmah odzvali, mi da vedeti, kako močni smo, kako močno je ta ekipa povezana. To moramo ohraniti. Pokazali smo, da tudi če ne igramo res zelo dobro, še vedno igramo kot ekipa in lahko dobimo srečanje,« poudarja Cretu.

Slednji je izbrano vrsto pred lanskim svetovnim prvenstvom prevzel le 18 dni pred tekmovanjem, a iz nje izvlekel trenutni maksimum, kar je pomenilo četrto mesto na mundialu. Pri letošnjem pripravljanju in vodenju slovenskega moštva pa je bil z igralci vse od začetka priprav 8. maja, kar je seveda, to se vidi tudi po igrah in rezultatih, bistvena razlika od lanske izkušnje pred SP. Seveda se tudi sam Cretu zaveda tega, to poudarja tudi pri izjavah. »Zdaj bo možnost, da igralci do vsake podrobnosti razumejo trenerjevo vizijo gradnje moštva, način, kako se oblikuje vsak možen detajl. Način, na katerega vodiš moštvo, v skrajno kratkem času ni lahko razumljiv za igralce, da bi nato prikazali igro, ki jo zahteva trener. Reprezentanti so pretekla leta delali na najvišji ravni z vrhunskimi trenerji, tudi na klubskem področju, in ko sem lani prišel, so mnoge stvari razumeli brez vsakršnih težav. Tudi v slabih treh tednih so jasno doumeli, kaj od njih zahtevam, čeprav nekateri igralci niso bili na vrhuncu svojih zmožnosti. A kot ekipa smo na igrišču delovali v kolektivnem duhu, ne kot posamezniki,« zna reči romunski strokovnjak. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije