TEKMA VSEH ZVEZD

Dončić spisal zgodovino. Tako se je odzval na najlepšo novico ...

Luka Dončić je bil izbran v prvo peterko tekme zvezd.
Fotografija: Luka je spisal zgodovino. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka je spisal zgodovino. FOTO: Usa Today Sports

Luka Dončić bo igral na 69. tekmi All Star, ki bo 16. februarja v United Centru v Chicagu. Izbran je bi v prvo peterko. Kapetana ekip bosta LeBron James in Giannis Antetokounmpo. Na najlepšo novico tega leta se je odzval tudi slovenski zlati deček, ki je na instagramu zapisal: »Sanje se lahko uresničijo! Hvala vsem!«


Seveda čestitke dežujejo z vseh koncev, novička pa se širi kot požar. Navijači in oboževalci slovenskega košarkarja so navdušeni. Glavni nosilec igre Dallasa bo postal drugi Slovenec, ki bo zaigral na tekmi največjih zvezdnikov najmočnejše lige na svetu. Pred dvema letoma je v losangeleškem Staples Centru priložnost dobil Goran Dragić, Dončić pa je prvi, ki bo začel tekmo. Zanimivo, Luka bo najmlajši košarkar v prvi peterki tekme All Star po LeBronu leta 2005.

Pri spletnem glasovanju je prvo mesto zasedel James, ki je že sedmič dobil največ glasov. Superzvezdnik Los Angeles Lakersov, ki bo 16. začel tekmo, s čimer se je na prvem mestu izenačil s Kobejem Bryantom, je dobil 6,275.459 in je za dobrih 160.000 glasov prehitel Dončića, ki je bil drugi. Giannisu so ljubitelji košarke namenili 5,902.286 glasov. Tretje mesto je na Zahodu po številu glasov zasedel Davis s 5,813.769. Med vsemi branilci je 20-letni Ljubljančan dobil daleč največ glasov, saj je drugo mesto zasedel Harden s 3,751.362.

Med branilci Zahoda so Luko na prvo mesto uvrstili tudi košarkarji in novinarji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije