KRIV JE RASIZEM

Nogometna zveza Terryja razglasila za krivega

Objavljeno 27. september 2012 19.35 | Posodobljeno 27. september 2012 19.36 | Piše: Mi. S.

Dobil je prepoved igranja na štirih tekmah in vrtoglavih 277 tisočakov evrov denarne kazni.

Kapetana Chelseaja Johna Terryja je angleška nogometna zveza (FA) razglasila za krivega rasizma in ga kaznovala s prepovedjo igranja štirih tekem in globo 220.000 funtov (277.442 evrov). Sicer ima še dva tedna časa, da vloži pritožbo, kar pomeni, da bo v soboto še zaigral v mestnem derbiju proti londonskemu Arsenalu. Za primerjavo – Luis Suarez je za podoben incident dobil osem tekem prepovedi igranja in 40 tisočakov funtov (50.444 evrov) denarne kazni.

Vendar pa je bil sam proces prevelik zalogaj za Terryja, zato je v znak protesta pomahal v slovo igranju v angleški reprezentanci.

Naj spomnimo

Terry se je na lanski oktobrski prvenstveni tekmi proti ekipi Queens Park Rangers zapletel v besedni dvoboj z enim od njenih igralcev, s temnopoltim igralcem Antonom Ferdinandom, kar sicer ne bi bilo prav nič nenavadnega na takšnih tekmah. Toda Terry je očitno prestopil mejo dobrega okusa, ko je proti mlajšemu brata slovitega Ria Ferdinanda usmeril plaz rasistično obarvanih žaljivk. Terry to zanika, vendar pa ga demantira posnetek, ki je takoj zakrožil po spletu.

Deli s prijatelji