ODLOČITEV

John Terry ne bo več igral za reprezentanco

Objavljeno 24. september 2012 11.26 | Posodobljeno 24. september 2012 11.26 | Piše: R. T., STA

Nekdanji kapetan nogometašev Anglije se je odločil za slovo, ker ga zveza še naprej preiskuje zaradi domnevnega rasističnega izpada.

John Terry, Paulov brat

LONDON – Angleški branilec John Terry je v nedeljo sporočil, da ne bo več oblekel dresa angleške nogometne reprezentance. Terry je novico o mednarodni upokojitvi sporočil tik pred tem, ko se bo proti njemu začela preiskava Angleške nogometne zveze (FA) zaradi domnevnih rasističnih žaljivk. Branilec Chelseaja je za Anglijo zbral 78 nastopov.

Nevzdržen položaj

»Za takšno potezo sem se odločil tik pred začetkom zaslišanja pred disciplinsko komisijo angleške zveze, ker ne razumem, zakaj bo sploh prišlo do zaslišanja, saj me je vseh obtožb že oprostilo sodišče. S tem je angleška zveza zame ustvarila nevzdržen položaj, zato za reprezentanco ne bom več zaigral,« je dejal nekdanji kapetan angleške izbrane vrste.

Sodišče v Westminstru je sicer Terryja julija oprostilo vseh obtožb glede domnevnih rasističnih izpadov na prvenstveni tekmi leta 2011 proti nogometašu moštva Queens Park Rangers, Antonu Ferdinandu. Zaslišanje pred disciplinsko komisijo FA pa se bo predvidoma začelo danes.

Brez kapetanskega traku

Angleška nogometna zveza je Terryju februarja odvzela kapetanski trak zaradi obtožb v zvezi z rasizmom. A to ni bilo prvič; leta 2010 je bil za nekaj časa ob to čast po ljubezenskem škandalu z ženo reprezentančnega soigralca Wayna Bridgea.

»Zastopati Anglijo na mednarodnih tekmovanjih in nositi kapetanski trak mi je bilo vedno v veliko čast. O tem sem sanjal kot majhen deček. Še naprej bom igral za Chelsea, rad pa bi se zahvalil vsem navijačem za podporo,« je še zapisal 31-letni Terry v izjavi za javnost.

Terry je v angleškem dresu debitiral leta 2003 proti Srbiji in Črni gori.

Deli s prijatelji