POLETOV RECEPT

Recept za doma narejene energijske ploščice

Brez energijskih ploščic si težko predstavljamo športno rekreacijo. Naredimo jih lahko tudi sami.
Fotografija: Recept je preprost in ni zamuden. FOTO: Tanja Drinovec 
Odpri galerijo
Recept je preprost in ni zamuden. FOTO: Tanja Drinovec 

Da bodo naši nahrbtniki in žepi kolesarskih dresov ustrezno opremljeni in da ne omagate in izgubite volje že v prvih korakih in kilometrih, vam ponujam  recept enostavnih domačih energijskih ploščic.

Recept je preprost in ni zamuden. Seveda si jih lahko privoščite tudi za zajtrk, malico ali pa po vadbi.

Sestavine za energijske ploščice:

Potrebovali boste (za pekač velikosti 25 x 35 cm)
110 g medu
150 g  zmletih ovsenih kosmičev

80 g kokosove moke
1 jajce
180 g beljakov

Sol
150 g suhega sadja (marelice, slive, datlji, rozine, jagode, brusnice …)
Sok pomaranče
Cimet, vanilija

Priprava energijskih ploščic:

Nad paro ali v mikrovalovni pečici stopimo med in ga pustimo, da se malo ohladi. Med tem poplaknemo suho sadje z toplo vodo in ga sesekljamo. Prelijemo ga z pomarančnim sokom.

Medu dodamo jajce. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Zmesi meda in jajc izmenično  dodajamo zmlete kosmiče, kokosovo moko, suho sadje, ščep soli in sneg beljakov. Vse sestavine dobro premažemo, po potrebi dodamo še malo vode,  da  ni pregosta  in jo vlijemo na s peki papirjem obložen pekač. Maso zgladimo. Pečemo pri temperaturi 170 stopinj približno 15 minut  (da rahlo porjavi).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije