RECEPT

Ribja juha

V pozni, mrzli pomladi tekne juha, naj bo paradižnikova ali ribja, še boljša je kombinacija obeh.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Ribjo juho lahko skuhamo bistro, podobno kot mesno, odlična pa je v kombinaciji z zrelim paradižnikom. Ker se sezona tega še ni začela, namesto zrelih plodov uporabimo pelate iz pločevinke ali še bolje domačo omako.


Seveda lahko ribe in paradižnik kombiniramo tudi v drugih jedeh, zanimiva je riba iz pečice, ki ji med peko dodamo nekaj češnjevih paradižnikov, če so veliki, jih prerežemo na pol. Podobno jed pripravimo v ponvi, le da namesto cele ribe uporabimo fileje. Med peko naj bo ponev pokrita, šele na koncu jo odkrijemo, da izpari morebitna tekočina. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije