RECEPT

Njoki z bučo

Katero koli jed pripravimo, zraven se odlično podajo bučna semena.
Fotografija: FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Thinkstock

Buče so v kuhinji izjemno uporabne, lahko jih kuhamo, dušimo in pečemo, pripravljamo v slanih ali sladkih jedeh. Odlično se ujemajo z zelenjavo pa tudi k mesu jih postrežemo. Imajo precej bolj izrazit okus in barvo kot bučke, katerih glavna sezona je poleti.


Ker smo buče ravno posadili, jih na vrtu še ni, morda se najde še kakšen paket lanskih v zamrzovalniku. Odtaljenih ne moremo peči, lahko pa iz njih pripravimo izvrstno juho, omako ali pire. Zanimiv je tudi recept za bučne njoke, ki bodo lepe oranžne barve. Katero koli jed pripravimo, zraven se odlično podajo bučna semena, juho ali omako pa izboljšamo z nekaj kapljicami gostega domačega bučnega olja. Nepogrešljiva začimba za buče je muškatni orešček.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije