OKUSNO

Najboljši recepti nastajajo ponoči

Alen Arbi Milošević pravi, da ga kuhinja privlači vse od zgodnjih otroških let, njegova največja vzornica pa je mama, prav tako kuharica
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Dvaindvajsetletni Alen Arbi Milošević, ki se kali v novogoriški Hitovi restavraciji Calypso (Perla, Hotel & Casinò), je za Okuse pripravil sladico. Kot pravi, ga kuhinja privlači vse od zgodnjih otroških let, njegova največja vzornica pa je mama, prav tako kuharica. Ideje dobiva ponoči, v sanjah, najbolj pa ga razveseli, ko gostje, za katere kuha, s slastjo pomažejo krožnik in jih vidi srečne. Najraje ima tiste, ki se odločijo za degustacijski meni, saj ima tako proste roke pri ustvarjanju. Sladke dobrote ne le kreira, tudi poskuša jih rad, najraje se posladka s pomarančno-čokoladnimi kreacijami in dobrim crème brûléejem.

S svojimi kreacijami je nase že opozoril na Hitovih dogodkih, na katerih spajanje vina in hrane doseže vrhunske okuse, in eden takšnih se nam letos obeta že 31. avgusta. Park Wine Party je sproščeno poletno druženje na prostem ob izbrani vinski in kulinarični spremljavi. Pred centrom Park v Novi Gorici bodo gostili 19 priznanih vinarjev iz Vipavske doline, Brd, Krasa in slovenske Istre. Za zanimivo kulinarično izkušnjo bo poskrbelo sedem Hitovih kuharjev, ki bodo združili kreativnost vseh treh Hitovih destinacij – Goriške, Kranjske Gore in Štajerske. Parkova poletna prireditev se je med ljubitelji vina in dobre kulinarike že dodobra uveljavila, tudi letos jo bodo popestrili zanimivi glasbeni ustvarjalci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije