Lupinasti plodovi z največ beljakovin

Različne vrste oreščkov se med seboj razlikujejo po vsebnosti beljakovin.
Fotografija: Lupinasti plodovi se med seboj ne razlikujejo le po okusu, temveč tudi po vsebnosti hranljivih snovi. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Lupinasti plodovi se med seboj ne razlikujejo le po okusu, temveč tudi po vsebnosti hranljivih snovi. FOTO: Thinkstock

Obstaja veliko vrst lupinastih plodov, ki se med seboj razlikujejo po obliki, okusu in seveda po vsebnosti hranljivih snovi. Tudi beljakovin ni v vseh enako, nekateri jih vsebujejo več, drugi manj, naštevamo pa z njimi najbogatejše.

Arašidi

Po količini beljakovin med oreščki prednjačijo, saj jih v 100 gramih vsebujejo kar 25 gramov in zato sodijo med najboljše vire teh za zdravje in dobro delovanje telesa nepogrešljivih snovi.

Mandlji

Mandlji so med drugim bogati s kalcijem, maščobami omega 3, v 100 gramih pa je tudi približno 18 gramov beljakovin.

Pistacije

S 100 grami telesu zagotovijo 17 gramov beljakovin.

Orehi

Odličen prigrizek za zdravo srce in možgane. Študije so pokazale, da orehi uravnavajo holesterol v krvi in varujejo pred boleznimi srca. Prav tako so dober vir beljakovin, saj jih v 100 gramih vsebujejo 15 gramov.

Lešniki

100 gramov lešnikov vsebujejo 12 gramov beljakovin. Hkrati so lešniki bogati še z magnezijem, kalcijem ter vitamini B in E, zato so nepogrešljiv del zdrave prehrane.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije