RECPT

Hit poletja: korenčkov namaz

Osnova so stročnice, priljubljena zelenjava pa bo poleg okusa prispevala še lepo barvo.
Fotografija: FOTO: Derketta/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Derketta/Getty Images

Domači namazi iz zelenjave so hit predvsem poleti, ko je na vrtu vsega dovolj. Za osnovo vzamemo stročnice, na primer čičeriko, lečo ali fižol, ki jim dodajamo zelenjavo po svojem okusu. Pri tem je pomembno tudi to, da bo prispevala k primerni strukturi.



Korenje ali druge korenovke je dobro skuhati ali speči, da se zmehčajo, bučke lahko dodamo sveže ali na hitro dušene. Pazimo, da naribane res dobro ožamemo, saj bo sicer namaz preveč voden. Imeniten okus mu bodo dali pikantni jajčevci, ki jih prav tako dušimo, da se zmehčajo, preden jih zmeljemo s preostalimi sestavinami. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije