ŠKODA ZA ADSL IN ISDN

Telekom o vračilih državljanom: upravno sodišče nima pojma

Objavljeno 18. februar 2015 14.12 | Posodobljeno 18. februar 2015 15.08 | Piše: D. P.

Bil je eden od tistih, ki so bili prisiljeni poleg storitve ADSL plačati še za priključke ISDN.

Ta teden sta Telekom in T-2 z veliko vnemo dokazovala, kdo je komu dolžan milijonske zneske in kdo se ne drži poštenih poslovnih praks

LJUBLJANA – Javna agencija RS za varstvo konkurence je ugotovila, da je Telekom v času od decembra 2002 do avgusta 2005 zlorabil prevladujoč položaj, ki je bil na škodo naročnikov storitev ADSL in ISDN.

Obrazec si lahko naprintate

Oškodovanim naročnikom Monitor priporoča, da Telekom najprej pozovejo, naj jim povrne preveč plačane zneske. Če se na to ne bo odzval, pa naj vložijo še tožbeni zahtevek.

Obrazec najdete na povezaviimage.

Nazaj svoj denar

Telekom Slovenije je zavoljo te odločitve tožil agencijo na upravnem sodišču in proces tudi izgubil. Na osnovi te tožbe lahko naročniki zahtevajo vračilo denarja. Tako je ravnal tudi naš bralec Jernej. »Pred kratkim je bilo pri vas objavljeno o zadevi, da mora Telekom vračati denarimage. Dopis sem si skopiral in ga poslal v Telekom. Danes sem dobil odgovor: V Telekomu Slovenije menijo, da je odločitev Upravnega sodišča Republike Slovenije pravno zmotna, zaradi česar bodo vložili zahtevo za revizijo postopka pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije,« nam je zapisal bralec.

Bil je eden od tistih, ki so bili prisiljeni poleg storitve ADSL plačati še za priključke ISDN. Telekom bo očitno iskal pravico pred vrhovnim sodiščem.

Bralec Igor je poslal Telekomov dopis, ki ga objavljamo v galeriji. Sprašuje, kako ravnati sedaj. Odgovor iščemo pri pravnikih. Ko ga najdemo, vas obvestimo.

Ste tudi vi ena od strank, ki je preplačala svojo storitev Telekomu? Imate za nas kakšno drugo zgodbo, ki bi jo radi sporočili? Pošljite nam jo prek spodaj navedene aplikacije.

Deli s prijatelji