HOTELI ADSL, MORALI VZETI ŠE ISDN

Telekom mora vrniti denar naročnikom?

Objavljeno 07. februar 2015 20.18 | Posodobljeno 07. februar 2015 20.18 | Piše: A. L.

Tistim, ki jih je oškodoval, ko je dostop do interneta ADSL pogojeval s priklopom paketa ISDN. Objavljamo vzorec zahtevka.

LJUBLJANA – Upravno sodišče je zavrnilo tožbo Telekoma Slovenije proti Javni agenciji RS za varstvo konkurence (AVK), je razvidno iz objave na portalu Seonet Ljubljanske borze. To je dobra novica za tistih nekaj deset tisoč Telekomovih naročnikov, ki so morali pred leti naročiti in plačati priključek ISDN, da so lahko postali uporabniki širokopasovnega dostopa do interneta ADSL (s čimer jim je bila povzročena škoda), poroča Monitor. Na podlagi tega lahko zahtevajo vračilo denarja.

Če jim z zahtevkom ne bo uspelo, lahko vložijo tožbo. A pozor: primer zastara 20. aprila letos.


Zakaj odločitve niso objavili na spletni strani Telekoma

Na spletni strani Telekoma objave o odločitvi upravnega sodišča ni bilo. Na njihovo službo za odnose z mediji smo zato naslovili vprašanje, zakaj ne.

Pojasnili so: »Očitno je pri navedeni objavi prišlo do tehnične napake, zaradi katere objava, ki je bila v sistem dodana, ni vidna. Na to smo opozorili sodelavce, ki napako že odpravljajo; odpravljena bo v teku dneva. Za opozorilo se vam zahvaljujemo in se hkrati opravičujemo za nevšečnosti.«

 

Zlorabil prevladujoči položaj

Odločitev agencije iz leta 2013, ko je ta ugotovila, da je Telekom v času od decembra 2002 do avgusta 2005 zlorabil prevladujoč položaja pri prodaji priključkov ADSL, ko je hkrati (»pod prisilo«) prodajal še priključke ISDN, je tako postala pravnomočna.

Oškodovanim naročnikom Monitor priporoča, da Telekom najprej pozovejo, naj jim povrne preveč plačane zneske. Če se na to ne bo odzval, pa naj vložijo še tožbeni zahtevek.

P. S. V uredništvu Monitorja so pripravili dopis, s katerim lahko od Telekoma zahtevate vračilo denarja.image

Deli s prijatelji