VOJNA V UKRAJINI

Zelenski: Če pogajanja propadejo, nas čaka 3. svetovna vojna

Predsenik Ukrajine je v intervjuju za CNN dramatično napovedal, kaj se bo zgodilo, če se mu ne uspe dogovoriti s Putinom.
Fotografija: Volodimir Zelenski. FOTO: Ukrainian Presidential Press Ser Via Reuters
Odpri galerijo
Volodimir Zelenski. FOTO: Ukrainian Presidential Press Ser Via Reuters

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je v intervjuju za CNN novinarju zagotovil, da se je pripravljen pogovarjati z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Opozoril pa je, da po njegovem mnenju sledi huda katastrofa, če ta pogajanja ne prinesejo miru. V tem primeru bo po njegovem mnenju sledila 3. svetovna vojna.

»Pripravljen sem se pogovarjati s Putinom, kot sem se bil pripravljen pogovarjati že zadnji dve leti. Brez pogovor te vojne ni mogoče končati. Če obstaja vsaj odstotek možnosti za zaustavitev te nesmiselne vojne, moramo ta odstotek izkoristiti. Moramo to narediti. Vsak dan izgubljamo ljudi, nedolžne ljudi na terenu. Ruske sile so nas prišle pobit, ampak mi dokazujemo, da se jim naš narod in vojska močno in dostojanstveno upira. Na žalost pa nam to ne bo rešilo življenja,« meni Zelenski.

Ukrajina je tarča ruskih vojaških napadov že vse od 24. februarja, Združeni narodi so potrdili smrti 902 civilistov, ampak to so samo potrjene smrti, verjetno je mrtvih bistveno več. O vojaških žrtvah za zdaj ni preverljivih podatkov.

image_alt
Vojaška analitika opozarjata: zavzemanje velikih mest je ukana

image_alt
Ukrajina: Potrdili smrt 902 civilistov, z domov zbežala več kot četrtina prebivalcev

image_alt
Pretesljivi prizori iz Mariupola: ruski vojaki bombardirali šolo, kjer so se skrivali otroci

image_alt
Putin v telefonskem klicu Erdoganu razkril svoje zahteve

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije