Že več kot 70 dni v vinskem sodu

Na 25 metrih višine ga ne motijo ne sonce ne hudi nalivi. Ostal bo še kakšen teden, obiskovalcev mu ne primanjkuje.
Fotografija: Rad poklepeta z mimoidočimi. FOTOGRAFIJI: Facebook
Odpri galerijo
Rad poklepeta z mimoidočimi. FOTOGRAFIJI: Facebook

Njegova prva ljubezen je potapljanje, a tokrat se je drzno podal v višave. Vernon Kruger iz Republike Južne Afrike že 74 dni biva v vinskem sodu na vrhu 25 metrov visokega lesenega droga, ki ga je postavil na dvorišču svojega doma v mestecu Dullstroom.

Hrano mu prinese vitel.
Hrano mu prinese vitel.
Zakaj to počne, še sam ne ve, za zdaj si je zastavil cilj, da bo na vrhu preživel vsaj 80 dni. Se pa že lahko pohvali, da je po 67 dneh že podrl svoj stari rekord. V sodu se, kot pravi, za zdaj dobro počuti: uživa v čudovitih pogledih na pokrajino, se fotografira in utrinke objavlja na družabnih omrežjih, klepeta s sosedi in obiskovalci, ki jih resnično ne primanjkuje.

Hrano, ki mu jo vsak dan pripravijo v bližnji gostilni, mu dostavljajo prek pritrjenega vitla, sam pa odpadke in telesne izločke odvaja prek nameščene cevi. In čeprav ga je že pošteno opeklo sonce in ga obdalo z opeklinami, pa tudi dež ga je že dodobra zalival, se Vernon upira trdim tlom. No, vrtoglavice k sreči nima, kot pravi, mu je njegov domek na 25 metrih višine vse bolj všeč.


Tam je bil že pred 22 leti: na vrh se je povzpel zato, ker so mu prijatelji navrgli, da tega ne zmore. Pa je še kako zmogel, in to celih 67 dni! Takrat je premagal prejšnjega rekorderja, ki je gor zdržal 54 dni: bilo je leta 1997, in ker nihče ni poskušal postaviti novega mejnika, je sklenil, da bo premagal kar samega sebe. Pri 52 letih se počuti še bolj vzdržljivega kot takrat, je še pojasnil, po 74 dneh v sodu na vrhu droga ga pravzaprav moti le to, da je njegovo preživetje odvisno od prijaznosti drugih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije