STRAŠNO

Zaradi pasje vročine umrli najmanj 104 ljudje

Ta teden so izmerili 49 stopinj Celzija.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Gettyimages
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Gettyimages

V Mehiki so od sredine meseca zaradi hude vročine umrli najmanj 104 ljudje, večina zaradi vročinske kapi, drugi pa zaradi dehidracije, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. Samo v zvezni državi Nuevo Leon na severovzhodu države so zabeležili 64 smrti. V severozahodni zvezni državi Sonora so ta teden izmerili 49 stopinj Celzija.

Po podatkih mehiškega ministrstva za zdravje, objavljenih v sredo, so v državi med 12. in 25. junijem zabeležili več kot 1000 nujnih primerov, povezanih z vročino, od katerih so se 104 končali s smrtjo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Največ ljudi je umrlo v severnih zveznih državah - v Nuevo Leonu 64, v sosednjem Tamaulipasu pa 19 ljudi. V večini primerov je bil vzrok smrti dehidracija, ki ji je sledila vročinska kap. Mehiške oblasti so sicer že med 14. aprilom in 31. majem poročale o osmih smrtih zaradi hude vročine.

Najvišjo temperaturo so ta teden zabeležili v Sonori, in sicer 49 stopinj Celzija. Po navedbah ministrstva se sicer povprečne najvišje poletne temperature v Mehiki gibljejo med 30 in 45 stopinjami Celzija. Oblasti opozarjajo, da bi še en vročinski val 127-milijonsko državo lahko zajel že v soboto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije