ZDA

Trump grozi z državljansko vojno, če bo izgubil na volitvah?!

Ameriški predsednik podporo na kongresnih volitvah išče pri evangeličanih.
Fotografija: Predsednik Donald Trump je očitno zaskrbljen zaradi slabih obetov na novembrskih volitvah. FOTO: AP
Odpri galerijo
Predsednik Donald Trump je očitno zaskrbljen zaradi slabih obetov na novembrskih volitvah. FOTO: AP

WASHINGTON – Ameriški predsednik Donald Trump, ki ga sicer še vedno bremeni zadnji škandal zaradi podkupnine Playboyevi zajčici, je pred novo vročo fronto. Včeraj se je za zaprtimi vrati sestal z voditelji  evangeličanske cerkve in iskal politično podporo na prihajajočih kongresnih volitvah. Kot poroča CNN, jih je opozoril na resne posledice, ki lahko sledijo morebitni zmagi demokratov na novembrskih volitvah.

Namignil je, da utegne v državi priti do množičnih izgredov, ker bi demokrati hitro in nasilno uvedli nekatere spremembe. Pri tem je omenjal nasilje in skrajno antifašistično skupino Antifa. »Gre za to, da lahko vse, kar smo dosegli, spreobrnejo hitro in nasilno. Kar poglejte Antifo, gre za zelo nasilne ljudi,« je dejal.

Zaskrbljen zaradi slabih napovedi

»Imate veliko moč, prepričate lahko 200 milijonov ljudi, da bodo volili. Sicer nas čaka zelo težko obdobje,« je menda zbrane na večerji v Beli hiši k podpori nagovarjal Trump. »Te volitve so pomemben referendum zame, a tudi za vašo religijo. To je referendum o svobodnem govoru in prvem amandmaju naše ustave. Ta referendum je izjemno pomemben iz številnih razlogov,« je še dejal predsednik, ki je očitno precej zaskrbljen zaradi slabih obetov za novembrske volitve.

V Beli hiši niso želeli komentirati Trumpovih izjav. To sicer ni prvič, da je Trump posvaril pred nasiljem, če dogajanje ni v skladu z njegovimi načrti. Med predsedniško kampanjo je tako posvaril, da bi se lahko njegovi podporniki nasilno odzvali, če ne bo osvojil republikanske nominacije za predsednika.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije