MUZEJ

Tako se bodo Italijani poklonili Berlusconiju

Muzej naj bi upravljala njegova zadnja partnerica. Oporoko italijanskega politika bodo odprli ta teden.
Fotografija: Silvio Berlusconi je umrl nedavno tega. FOTO: Yara Nardi Reuters
Odpri galerijo
Silvio Berlusconi je umrl nedavno tega. FOTO: Yara Nardi Reuters

Vila San Marino nedavno umrlega nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija v kraju Arcore blizu Milana naj bi postala muzej. V omenjeni vili iz 18. stoletja kanijo odpreti razstavo, posvečeno Berlusconijevim političnim in gospodarskim uspehom, za nameček pa še zgodovini njegove stranke Naprej Italija.

Načrtujejo, da bi v vili z velikim vrtom in več kot 20.000 umetninami razstavili fotografije in videoposnetke iz življenja štirikratnega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, ki je zaradi kronične levkemije umrl 12. junija letos v milanski bolnišnici San Raffaele. V muzeju naj bi bili na ogled Berlusconijev klavir ter plakati iz vseh predvolilnih kampanj.

Berlusconijevih pet otrok želi obenem ustanoviti tudi znanstveni odbor, ki bo zasnoval muzejsko zbirko in opremil vilo. Muzej naj bi upravljala Berlusconijeva zadnja partnerica, sicer pa sedanja poslanka stranke Naprej Italija Marta Fascina, ki v vili tudi živi, je poročal časnik Corriere della Sera.

Eleonora, Barbara, Marina, Pier Silvio in Luigi Berlusconi si bodo porazdelili glavnino očetovega premoženja. FOTO: Reuters
Eleonora, Barbara, Marina, Pier Silvio in Luigi Berlusconi si bodo porazdelili glavnino očetovega premoženja. FOTO: Reuters

Berlusconijevo oporoko bodo v Milanu odprli še ta teden. Premoženje umrlega politika in medijskega mogotca, čigar vrednost je ocenjena na približno štiri milijone evrov, vključuje podjetja, vile, hiše, čolne, umetnine in zasebne naložbe. Berlusconijevi kronisti seveda pričakujejo, da se bo glavnina premoženja porazdelila med njegovih pet otrok. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije