DOWNOV SINDROM

Šokantno nadaljevanje: oče malega Gammyja je obsojeni pedofil

Objavljeno 06. avgust 2014 09.55 | Posodobljeno 05. avgust 2014 22.16 | Piše: Mo. S.

In še dobra novica: odkar je zgodba prišla v medije, je mlada Tajka za zdravljenje sinove bolezni od dobrotnikov prejela že 200.000 dolarjev.

BANGKOK – Zgodba o dečku Gammyju, ki je na svet prijokal z downovim sindromom, se zapleta. Naj spomnimo, da smo poročali o Tajki Pattharamon Janbua, ki je avstralskemu paru postala nadomestna mama image, Avstralca pa sta vzela le deklico, medtem ko njenega brata dvojčka zaradi bolezni nista hotela.

Bivši zapornik je sedel zaradi pedofilije

Mladi Tajki ni preostalo drugega, kot da ga sprejme, zdaj pa bi za svojo rada vzela še deklico, Gammyjevo sestrico. V javnost je namreč pricurljalo, da je otrokov oče David Farnell odslužil zaporno kazen zaradi – pedofilije. Farnell je tri leta preživel v zaporu, ker je spolno zlorabljal deklici, mlajši od deset let, nato so ga obsodili še zaradi zlorabljanja 13-letnega dečka. Tajka je zato pristojne službe že zaprosila, naj ji pomagajo deklico dobiti nazaj, saj se zanjo zelo boji.

Sicer pa se avstralska zakonca že nekaj časa precej zapletata. Sprva sta trdila, da za Gammyja sploh nista vedela, nato pa dejala, da je tako bolan, da ne bo preživel niti enega dneva. Žena Wendy je rekla celo, da sta s seboj želela odnesti tudi dečka, pa jima Tajka tega ni dovolila. Nadomestna mama v nasprotju z njima ves čas zatrjuje, da sta vedela, da pod srcem nosi dvojčka, prav tako sta vedela za dečkovo bolezen, zato sta želela, da opravi splav, a ju je zavrnila.

Za preteklost Davida Fernella so njegovi sosedje menda vedeli, a avstralski zakoni obsojencem zaradi pedofilije ne prepovedujejo nadomestne matere za otroka.

Zbrala že 200 tisočakov

In še dobra novica: odkar je zgodba prišla v medije, je mlada Tajka za zdravljenje sinove bolezni od dobrotnikov prejela že 200.000 dolarjev. Gammy po operaciji na srčku in pljučnici sicer dobro okreva.

Deli s prijatelji