BREZ VESTI

VIDEO: Hčerko sta obdržala, sina zaradi bolezni zavrgla

Objavljeno 02. avgust 2014 20.29 | Posodobljeno 02. avgust 2014 20.28 | Piše: Mo. S.

Avstralski par, ki ne more imeti otrok, je najel nadomestno mater, po porodu pa sta se zakonca odločila, da sina z downovim sindromom ne bosta sprejela.

Deček Gammy.

BANGKOK – Tajka Pattharamon Janbua (21) se je zaradi težkih življenjskih razmer odločila, da postane nadomestna mati. Avstralski par ji je, da mu rodi otroka, ponudil 16.000 dolarjev in ponudbo je sprejela.

V tretjem mesecu nosečnosti so odkrili, da pod srcem nosi dvojčka. Ko pa so zdravniki čez nekaj časa ugotovili, da je fantek bolan, se je zapletlo. Avstralski par je namreč zahteval, da Tajka opravi splav, a se je odločila, da bo oba otroka obdržala. Ob rojstvu sta Avstralca sprejela le zdravo deklico, medtem ko sta dečka z downovim sindromom pustila njej, poroča Daily Mail.

Downov sindrom, srčna napaka, zdaj še infekcija pljuč

Deček po imenu Gammy je zdaj star šest mesecev, njegova (nadomestna) mamica pa je v strahu, da morda ne bo preživel hude pljučne infekcije, ki jo je staknil pred nekaj dnevi. Zaradi finančnih težav so zdravljenje, operacije in terapije, ki jih potrebuje otrok s tako motnjo (ima tudi prirojeno napako na srcu), zanjo težko dosegljivi, zato so se že našli dobrodelniki, ki so zanju do zdaj zbrali več kot 50.000 dolarjev.

»Ne mislite le na denar ...«

Mlada mamica, ki ima sicer že od prej dva otroka, je povedala, da ima malega Gammyja rada, kot bi bil njen. »Zakaj so ga zapustili?« se vprašuje, obenem pa dodaja, da ga ima rada, saj je v njenem trebuhu živel devet mesecev. »Tajskim ženskam želim sporočiti, naj se ne odločajo za vlogo nadomestne matere. Ne mislite le na denar … Če bo šlo kar koli narobe, vam ne bo nihče pomagal, otrok bo ostal zapuščen, nato pa boste zanj odgovorni vi,« je sporočila.

Deli s prijatelji