SAMO V RUSIJI

Putinova odkrita nagrada za mučenje: visok uradnik zapora, kjer je umrl Navalni, deležen tega

Tiskovni predstavnik Kremlja je zanikal, da bi bilo napredovanje povezana s smrtjo Navalnega, rusko notranje ministrstvo medtem sporočilo, da je na seznam iskanih oseb uvrstilo Olega Navalnega, brata preminulega opozicijskega politika.
Fotografija: FOTO: Yara Nardi Reuters/Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Yara Nardi Reuters/Sputnik Via Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je povišal visokega uradnika zapora, v katerem je pred dnevi umrl ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni.

FOTO: Yara Nardi Reuters
FOTO: Yara Nardi Reuters

Namestnik vodje zaporniške službe FSIN Valerij Bojarinev je tako napredoval v generalpodpolkovnika Ministrstva za notranje zadeve.

image_alt
To je Putinova največja sovražnica: leta se je držala ob strani, zdaj pa udarila z vsemi topovi

Direktor Protikorupcijske fundacije Ivan Ždanov, ki jo je ustanovil Navalni, je ob tem na Telegramu objavil, da je Bojarinev osebno odgovoren za mučenje Navalnega v zaporu.

image_alt
Skrb in ogorčenje: to je Fajonova ob smrti Navalnega izrazila ruskemu veleposlaniku

»To je treba razumeti kot Putinovo odkrito nagrado za mučenje,« je dejal o napredovanju Bojarineva.

image_alt
V javnost pricurljal posnetek, kako so telo Navalnega na skrivaj prepeljali iz zapora

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je zanikal, da bi bilo to napredovanje povezana s smrtjo Navalnega, in dejal, da gre za običajen postopek.

Vladimir Putin. FOTO: Sputnik Via Reuters
Vladimir Putin. FOTO: Sputnik Via Reuters

Rusija zdaj išče brata preminulega opozicijskega politika

Rusko notranje ministrstvo je medtem danes sporočilo, da je na seznam iskanih oseb uvrstilo Olega Navalnega, brata preminulega opozicijskega politika. Zoper njega so namreč uvedli novi kazenski postopek, katerega podrobnosti pa za zdaj še niso znane.

image_alt
To so ob smrti Navalnega sporočili Musarjeva, Golob, Janša in Fajonova

Moskovsko sodišče je leta 2021 Olegu Navalnemu izreklo enoletno pogojno kazen, ker je Ruse pozival, naj se udeležijo shoda v podporo njegovemu bratu. S tem pa je kršil omejitve, uvedene zaradi covida-19. Zaradi kršitve pogojne kazni je bil nato februarja 2022 v odsotnosti obsojen na eno leto zapora.

Kje trenutno prebiva Oleg Navalni, sicer ni znano. Leta 2021 je namreč odpotoval na Ciper in se ni več vrnil v Rusijo, poroča spletni portal Euronews.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije