RUSIJA

Putin šokiral oboževalce, se rokoval, jih poljubljal: takoj so se pojavile teorije zarote

Putin se je pojavil v množici oboževalcev v Dagestanu, s čimer je mnoge šokiral. Trdijo, da to najbrž sploh ni on.
Fotografija: Ruski predsednik Vladimir Putin je mlado damo poljubil na čelo. FOTO: Gavriil Grigorov, Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
Ruski predsednik Vladimir Putin je mlado damo poljubil na čelo. FOTO: Gavriil Grigorov, Sputnik Via Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je obiskal mesto Derbent, najjužnejše rusko mesto in tretje največje mesto v ruski republiki Dagestan, pozdravila pa ga je navdušena množica.

Kot je razvidno s posnetkov, ki krožijo po družbenih omrežjih, se je Putin rokoval z množico navdušenih državljanov, nekateri so se z njim tudi fotografirali. Neka dama se je svojega predsednika tako razveselila, da jo je ta med fotografiranjem in snemanjem poljubil na čelo.

A vsi niso tako prepričani, da je bil Putin tisti, ki je tako brezskrbno stekel v množico in objemal ljudi. Nekateri uporabniki twitterja menijo, da ruski voditelj nikoli ne bi tvegal tesnega stika z ljudmi (bodisi zaradi strahu pred napadom bodisi zaradi strahu pred virusom – spomnimo se njegove popolne izolacije med pandemijo covida). Zato se špekulira, da naj bi bil med ljudmi eden izmed Putinovih dvojnikov.

 

Aretirali Surovikina?

Del ruskih medijev medtem trdi, da je bil pridržan generalpodpolkovnik Sergej Surovikin, znan tudi kot general Armagedon. Surovikin je poveljeval ruskim silam v Ukrajini od jeseni lani do januarja letos. Uspešno naj bi utrdil ruske obrambne črte, prav tako pa velja za enega od mož, ki stojijo za vzpostavitvijo ruske taktike za zavzetje Bakhmuta. Januarja letos ga je na čelu ruskih sil v Ukrajini zamenjal general Valerij Gerasimov, sicer načelnik generalštaba oboroženih sil Ruske federacije. Surovikin je bil takrat imenovan za enega od njegovih namestnikov.

Ruski general naj bi bil sicer blizu Wagnerjevemu šefu Jevgeniju Prigožinu, ki ga je pogosto izpostavljal kot enega redkih sposobnih ruskih generalov, zlasti v primerjavi z Gerasimovim ali obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem. Eden od ruskih virov je včeraj za zahodne medije povedal, da se je Surovikin v neuspešnem Wagnerjevem uporu odločil za Prigožina, zaradi česar so ga vodilni ljudje vojske in obveščevalne skupnosti »zgrabili za vrat«. Na vprašanje, kje je zdaj general, so v Kremlju le na kratko odgovorili: »Teh informacij ne komentiramo niti interno.«

image_alt
Se Prigožinu slabo piše? Putin v intervjuju izjavil, da izdaje ne oprosti

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije