NEZADOVOLJNI

Pozor, več kot 800 letov odpovedanih

Stavka jo bo zagodla skoraj 100 tisoč potnikom.
Fotografija: V Adrii Airways se za tako potezo niso odločili. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
V Adrii Airways se za tako potezo niso odločili. FOTO: Tomi Lombar, Delo

BERLIN – Zaradi stavke dela javnega sektorja v Nemčiji, ki bo ohromila tudi letališča, so za danes odpovedali več kot 800 letov od načrtovanih 1600. Odpovedi bodo po ocenah letalskega prevoznika Lufthansa prizadele okoli 90.000 potnikov.

Opozorilna stavka se je začela davi, trajala pa bo do 18. ure, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Stavkajo letališki gasilci in del zaposlenih na letališčih.

Potniki naj preverijo, ali je let odpovedan

Frankfurtsko letališče, največje v Nemčiji in eno največjih v Evropi, je na spletni strani potnike obvestilo o pričakovanih precejšnjih zamudah in odpovedih letov. Potnike so prosili, da pri izbranih prevoznikih preverijo, ali je njihov načrtovan let odpovedan.

Opozorilna stavka bo sicer prizadela še letališča v Münchnu, Kölnu in Bremnu. Poleg letalskega prometa je motnje pričakovati v lokalnem potniškem prometu, stavkajo pa bodo tudi v vrtcih in bolnišnicah. Kot poroča dpa, bodo stavko najbolj občutili v Berlinu, na Bavarskem ter v Severnem Porenju - Vestfaliji. Stavkovne aktivnosti sindikati načrtujejo med 10. in 13. aprilom, s čimer stopnjujejo pritisk na delodajalce, da tudi zaposleni v javnem sektorju požanjejo del dobrih rezultatov največjega evropskega gospodarstva.

Kaj pa Adria?

V Adrii Airways letov kljub napovedani stavki ne bodo odpovedovali. Potnikom svetujejo, da se pravočasno prijavijo na let, preverijo svoje rezervacije in potrebne osebne dokumente. Da bi se izognili morebitnim nevšečnostim na nemških letališčih, pa potnikom v Adrii priporočajo, da potujejo z osebno prtljago.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije