VOJNA NA BLIŽNJEM VZHODU

Netanjahu je objavil fotografije zažganih dojenčkov

Število mrtvih v Izraelu in Gazi vztrajno narašča.
Fotografija: FOTO: Ronen Zvulun Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Ronen Zvulun Reuters

Pet dni od sobotnega napada palestinskega oboroženega gibanja Hamas na Izrael, število žrtev še narašča tako na izraelski kot palestinski strani. Število mrtvih v napadih Hamasa je v Izraelu doseglo 1300, medtem ko zdravstvene oblasti iz oblegane Gaze poročajo o 1417 mrtvih. Posebej kritično je stanje v tamkajšnjih bolnišnicah.

Palestinsko ministrstvo za zdravje je danes sporočilo, da je v izraelskih napadih na Gazo umrlo 1417 ljudi, ranjenih jih je več kot 6800. Po navedbah katarske televizijske hiše Al Jazeera je medtem naraslo tudi število mrtvih v nasilju na zasedenem Zahodnem bregu, kjer so zdravstvene oblasti doslej naštele 31 smrtnih žrtev, še 600 ljudi pa je bilo ranjenih.

V Izraelu medtem še vedno preštevajo žrtve sobotnega napada. Poleg več kot 1300 mrtvih ostaja neznana usoda še 150 talcev, ki so jih pripadniki Hamasa zajeli med svojo kopensko operacijo na jugu Izraela, navaja britanski BBC.

Grozljive fotografije

Urad izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja je medtem objavil, kot trdijo, 'grozljive fotografije dojenčkov, ki so jih ubile in zažgale pošasti Hamasa'. »Hamas je nehuman. Hamas je ISIL,« se glasi objava na družbenem omrežju iz Netanjahujevega urada, poroča CNN.

Na treh fotografijah sta dva dojenčka, katerih trupli sta bili zgoreli do nerazpoznavnosti, tretje truplo pa je umazano s krvjo. V izjavi je zapisano, da so te podobe nakatere od fotografij, ki jih je Netanjahu pokazal ameriškemu državnemu sekretarju Antonyju Blinknu med četrtkovim obiskom v Jeruzalemu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije