ADRENALINSKI UŽITKI

Na kolesu smrti kričijo od groze

Na Japonskem so odprli nov adrenalinski park. Občutki so strašljivi, čeprav ne gre tako hitro kot na vlaku smrti.
Fotografija: Vožnja ni za tiste, ki jih je strah višine.
Odpri galerijo
Vožnja ni za tiste, ki jih je strah višine.

Ljubitelji adrenalina so navdušeni nad raznimi vlaki smrti in podobnimi vožnjami, kjer pripeti v kabine z vratolomno hitrostjo vijugajo sem in tja ter gor in dol. Na Japonskem pa so odprli čisto drugačen, a zaradi tega nič manj strašljiv vlak smrti oziroma, bolje rečeno, kolo smrti. Tisti, ki jih ni strah višine, lahko z nečim, kar še najbolj spominja na tandemsko kolo, kolesarijo po tirih približno 20 metrov nad tlemi.


Na sedež se pripnejo zgolj z ohlapnim pasom, kolo namreč nima vseh tistih ojačanih varoval, ki sicer skrbijo za to, da obiskovalci ne popadajo iz sedežev. SkyCycle oziroma nebesno kolo, kot so vožnjo poimenovali, je v mestu Okajama, ki leži v visokogorju Vašuzan, vsi, ki zberejo pogum, pa so nagrajeni s čudovitim razgledom po bližnji in daljni okolici. Vse skupaj je lahko precej bolj nevarno, kot je videti, predvsem zaradi močnih sunkov vetra, ki rad piha tu naokoli, in na ne ravno stabilnem kolesu občutek ni prijeten.

»Običajnih vlakov smrti me je strah, pa sem mislila, bom poskusila tega, saj nima vzponov in vratolomnih padcev, tudi hiter ni. Gre pač tako hitro, kot poganjaš pedale. A zaradi pomanjkanja varoval je bilo še huje. Ko naju je s prijateljico nekajkrat zamajal veter, sem mislila, da bova zgrmeli v globino,« je izkušnjo na družabnem omrežju opisala ena od turistk in dodala, da bo odslej raje kolesarila zgolj po trdnih tleh.

Razgled je čudovit.
Razgled je čudovit.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije