IZGINILO LETALO

V veliko reševalno akcijo pri Splitu vpetih več kot 300 ljudi, našli so prve razbitine (FOTO)

Z radarjev je včeraj izginila cessna.
Fotografija: Poteka velika iskalna akcija za pogrešanim letalom. FOTO: Tomislav Miletic/pixsell Pixsell
Odpri galerijo
Poteka velika iskalna akcija za pogrešanim letalom. FOTO: Tomislav Miletic/pixsell Pixsell

Na Hrvaškem poteka velika iskalna akcija, saj je v nedeljo dopoldne po vzletu z letališča v Splitu z radarjev izginila cessna. Namenjena je bilo v Nemčijo, na njem pa naj bi bili štirje ljudje. Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, je letalo izginilo na območju med Slunjem in Rakovico.

Precej veliko območje že od včerajšnjega dne preiskuje okoli 340 reševalcev, gasilcev, policistov in in članov gorske reševalne službe s pomočjo psov. Zaradi slabih vremenskih razmer včeraj pogrešanih niso mogli iskati s helikopterjem, tudi brezpilotni letalnik jim zaradi oblakov in nalivov ni bil v veliko pomoč. Danes, okoli 11. ure pa so pogrešano letalo s pomočjo drona vendarle našli. »Vidim dele repa, krila in kabine,« je sporočil vodja ekipe, ki je preletavala območje.

Iskanje z dronom. FOTO: Kristina Stedul Fabac/pixsell Pixsell
Iskanje z dronom. FOTO: Kristina Stedul Fabac/pixsell Pixsell

Informacij o pogrešanih za zdaj še ni. Teren, ki ga preiskujejo, pa je zahteven, hribovit in poraščen. Na letalu sta bila dva nemška, en švicarski in en hrvaški državljan.

O vzrokih za nesrečo letala se še špekulira. Minister za notranje zadeve Davor Božinović je o tem dejal: »Vemo le to, da okoliščine in vreme niso bili idealni za letenje.«

Reševalne ekipe so prenočile na terenu, za pomoč pri iskanju pa so, kot piše Jutarnji, že prosili tudi kolege iz Slovenije in BiH.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije