RAZKRIVAMO

Kateri v žep pospravi največ

Primerjava plač predsednikov v regiji.
Fotografija: Borut Pahor. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Borut Pahor. FOTO: Instagram

LJUBLJANA – Slovenski predsednik Borut Pahor prejema najvišjo plačo med kolegi iz regije, ugotavlja N1. Na drugi strani se najnižja nakaže srbskemu predsedniku Aleksandru Vučiću. Zadnji prejme 1083 evrov, Slovenec pa trikratnik njegove, 3322 evrov.

Precej blizu Pahorju je svetlolasa predsednica Hrvaške, Kolinda Grabar Kitarović. Za mesec dela dobi 3276 evrov. Malenkost manj zaslužijo člani predsedstva BiH: Bakir Izetbegović, Dragan Čović in Mladen Ivanić – 2862, 2874 in 3536 evrov mesečno.

Z 2873 evri plače se lahko pohvali tudi kosovski predsednik Hašim Tači. Predsednik Črne gore Milo Đukanovića naj bi prejemal okoli 2420 evrov kot njegov predhodnik (podatki za Đukanovića še niso objavljeni).

Manj od dveh tisočakov na mesec prislužita še predsednik Albanije Ilir Meta, ki v žep pospravi 1425 evrov, in makedonski predsednik Đorđe Ivanov, ki ga na računu vsak mesec razveseli 1250 evrov.

Vsi predsedniki, brez izjeme, so precej bolje plačani, kot je povprečje v državi. Rekorderji med njimi so Hašim Tači, katerega plača je osemkratnik povprečja na Kosovem, sedemkratnik povprečja pa prejemajo tudi člani predsedstva BiH.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije