Kakšen pogum, sprehodil se je čez vulkan (FOTO)

Znameniti akrobat in vrvohodec ima v žepu že več Guinnessovih rekordov. Vulkan Masaya je nazadnje bruhal oktobra lani.
Fotografija: Nedvomno najbolj strašljiv sprehod doslej VIR: Youtube
Odpri galerijo
Nedvomno najbolj strašljiv sprehod doslej VIR: Youtube

Seznam podvigov neustrašnega​ Nika Wallende je vse daljši in daljši, drzni vrvohodec pa je nazadnje premagal kar vulkan. In to Masayo v Nikaragvi, ki je v zadnjih tridesetih letih izbruhnila kar trinajstkrat, nazadnje pa je strašila oktobra lani.
Premagal je tudi Niagarske slapove. FOTO: Reuters
Premagal je tudi Niagarske slapove. FOTO: Reuters

Toda trenutno najdejavnejši član znamenite akrobatske družine se ognjenika ni ustrašil: vrv je vrv, višina je višina, vetrovi so pač vetrovi, se je bodril in opravil še eno izjemno preizkušnjo.
 

Strahoten pogled v žrelo


Vadil je kar na domačem dvorišču, je pojasnil v dokumentarcu za ABC, a čeprav je prečkal že Niagarske slapove, se po vrvi sprehajal od stolpnice do stolpnice, z zobmi visel s trapeza, ki je bingljal s helikopterja, je bila hoja čez ognjenik vendarle razred zase. Pogled na globoko žrelo in pretečo lavo je bil sicer veličasten, a prav nič mikaven, je priznal, tako tudi ne močni vetrovi, ki so nenehno nagajali njegovemu ravnotežju in ga pošteno upočasnili, zato je bil izziv tudi najdaljši doslej: kar dve uri je televizijska mreža ABC snemala strahoten podvig.


Wallenda, ki se otepa varnostne opreme, pa je tokrat moral popustiti pritiskom producentov, ki so zahtevali ustrezno zaščito za večkratnega rekorderja, tudi obrazno masko, ki je preprečila poškodbo dihal in oči zaradi strupenih plinov iz žrela mogočne Masaye. Novica, da bo vrvohodec med podvigom tako zavarovan, je razočarala številne pogoltne gledalce, a so se nazadnje le strinjali, da ni bil prizor nič manj spektakularen.

Akrobat pa že načrtuje nove podvige: želi prečkati ožino Bospor, načrtuje spektakel na inkovskih ostalinah, Eifflov stolp bi prikazal v povsem drugačni luči, osvojil bo egiptovske piramide. V vsakem kraju najde nov navdih, pojasnjuje, da bi ves čas stal na trdnih tleh, se mu pač zdi povsem nesmiselno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije