VOJNA V UKRAJINI

Julia pobegnila pred vojno, nato pa doživela pekel, ljudje počnejo strašne reči

Morali bi pomagati beguncem, a se je izkazalo drugače.
Fotografija: Razočarana je bila nad ponudbami, ko je prišla v tujo državo. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Razočarana je bila nad ponudbami, ko je prišla v tujo državo. FOTO: Facebook, posnetek zaslona

Podjetnica Julia Skubenko (30) je zaradi vojne v Ukrajini pobegnila pred vojno in našla zatočišče v Veliki Britaniji. Zdaj je spregovorila o slabi izkušnji, ki jo je doživela pri selitvi v novo državo. Kot pravi, so ji moški ponujali sobo v zameno za poroko, poroča Daily Star

Povedala je, da je na facebooku iskala nov dom, a je dobivala predvsem nespodobne ponudbe britanskih moških. Podjetnica, ki je v Kijevu vodila podjetje za čiščenje, je dejala, da je bilo v njeni skupini 18 tisoč ljudi, ki so bežali iz Ukrajine. Na facebooku je objavila svojo fotografijo in kontakt. 

Potencialnem gostitelju je omenila svoje hobije, jahanje, ples in branje ter zapisala, da bi potrebovala dom, vse dokler »se ne postavi« na lastne noge. A namesto da bi prejela kakšno koristno ponudbo, je prejemala sporočila moških, ki bi jo poročili. Prosila je, da bi ostala pri gostitelju, ki že ima soprogo, a ji je nekdo vseeno odgovoril: »Škoda, lahko bi vseeno ustvarila svojo družino.«

Potem ko so jo moški zasuli s sporočili, je spregovorila za medij v skrbi za mlade ženske begunke, ki bi lahko bile v nevarnosti. V pogovoru za Daily Mail je povedala, da je zaskrbljena za dekleta, ki prihajajo iz Ukrajine. 

Zdaj je našla dom v Veliki Britaniji. Na Otoku ljudem, ki ponudijo prebivališče, država subvencionira nekaj denarja. Aplikacija, ki so jo v Veliki Britaniji ustvarili za begunce in iskanje njihove bivanjske rešitve, postaja bolj aplikacija tinder za begunce, so zaskrbljeni uradniki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije