O PILOTU

»Je skrben in profesionalen človek, ki ne bi ugrabil letala«

Objavljeno 18. marec 2014 09.58 | Posodobljeno 18. marec 2014 09.58 | Piše: A. K.

Zahari Ahmad Shah je še vedno eden glavnih osumljencev za izginotje malezijskega letala.

Zahari Ahmad Shah.

Potem ko so se pojavila ugibanja o tem, ali je za skrivnostno izginotje malezijskega letala, na katerem je bilo 239 potnikov, kriv pilot Zahari Ahmad Shah, ki naj bi bil letalo ugrabil iz političnih razlogovimage, se je oglasil njegov prijatelj Peter Chong.

Skrben in profesionalen

»Je človek, ki uživa v življenju in letenju. Če bi imel možnost sam izbirati pilota, s katerim bi letel, bi bil to zagotovo kapitan Zahari,« je za Sky News povedal Chong in dodal, da je Zahari skrben in profesionalen človek, ki letala zagotovo ne bi ugrabil. »Moja čustva so kot na vrtiljaku. A vem, da je družinam izginulih potnikov veliko, veliko hujše,« je še povedal Chong.

Glavna osumljenca

Zahari in njegov kopilot Fariq Abdul Hamid sta še vedno glavna osumljenca za izginotje letala, saj naj bi bilo za spreminjanje smeri potrebno profesionalno znanje, letala pa po več kot enem tednu še vedno niso našli. »V redu, lahko noč,« naj bi kontrolorjem leta dejal kopilot, nekaj trenutkov zatem pa so bile naprave izklopljene.

Medtem je malezijski minister za promet sporočil, da so iskanje letala razširili na območje, veliko kar dva milijona kvadratnih kilometrov, pri tem pa jim pomaga 26 držav.
 

Deli s prijatelji