NAROBE SVET

Igralska legenda gre v politiko

Čeprav šteje že 95 let, bo sodelovala na volitvah. Pritegnila jo je Suverena in ljudska stranka.
Fotografija: Prepričana je, da bo lahko povezala sprte strani. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Odpri galerijo
Prepričana je, da bo lahko povezala sprte strani. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

Sita je politikov, ki nikakor ne najdejo skupnega jezika, zato je prepričana, da bo prav ona zelo pomembna pridobitev za ureditev razmer in pomoč državi, da se vrne v normalne tirnice. Gina Lollobrigida bo kljub častitljivi starosti, šteje namreč že 95 let, sedla v poslanske klopi, no, vsaj upa, da bo septembra izvoljena na parlamentarnih volitvah.

Prepričala jo je nova stranka ISP, Suverena in ljudska stranka, ki velja za evroskeptično, igralska legenda pa je prepričana, da bo kot nasprotnica zdajšnji vladavini Maria Draghija pritegnila številne volivke in volivce; nasprotuje predvsem oboroževanju, tudi pošiljanju orožja v Ukrajino, sama pravi, da je treba ubrati mirnejše poti reševanja sporov. Kot je pojasnila italijanska diva, je njen največji navdih Mahatma Gandhi, tudi sama naj bi prijateljevala s prvo indijsko premierko Indiro Gandhi, ob kateri da se je veliko naučila in jo ima še vedno za zgled. Njeni obeti na volitvah, ki bodo 25. septembra, niso najboljši, zelo dobro kaže desnosredinskemu zavezništvu, zvezdnica pa ima s politično kandidaturo že nekaj izkušenj. Že leta 1999 je namreč na volitvah v Evropski parlament kandidirala na listi Demokratske stranke, ki jo je takrat vodil Romano Prodi.

Igralci, ki se odločijo za preobrat in vstop v politiko, sicer niso redki, toda kandidatura Lollobrigidove, ki spada med največje zvezdnice zlate dobe Hollywooda, je glede na njeno starost vsekakor presenečenje. Pa tudi glede na dejstvo, da ima zaradi domnevno šibkega duševnega stanja od januarja letos finančnega skrbnika, ki preprečuje, da bi se kdo okoristil z zvezdničinim premoženjem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije