UKRAJINA, PRIPRAVI SE, GRE ZA VPRAŠANJE UR

General izdal nujno opozorilo: Mislite, da je konec? Prigožin se šele pripravlja!

Lord Dannatt verjame, da stvari niso tako preproste, in se boji, da bi Wagner napadel Kijev iz Belorusije.
Fotografija: Vladimir Putin in Jevgenij Prigožin. FOTO: Zaslonski posnetek, Youtube
Odpri galerijo
Vladimir Putin in Jevgenij Prigožin. FOTO: Zaslonski posnetek, Youtube

Nekdanji poveljnik britanske vojske general Francis Richard Dannatt meni, da dogodkov v Rusiji od sobote ne gre jemati zlahka, v ozadju pa naj bi bila velika past za Ukrajino.

Poskus državnega udara v Rusiji se je končal v soboto, 24. junija, v večernih urah, ko je bilo po posredovanju beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka sklenjeno premirje med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in vodjo Wagnerja Jevgenijem Prigožinom. Napetosti so se sicer umirile, nekdanji poveljnik britanske vojske Dannatt pa meni, da se za vsem skriva velika past za Ukrajino, poroča britanski Express.

Stvari niso tako preproste

Prigožin naj bi bil zdaj v Belorusiji, njegove enote pa so se vrnile v svoje baze v zameno za varnostna jamstva.

image_alt
Svet za nacionalno varnost razkril, zakaj jih skrbi dogajanja v Rusiji

image_alt
Ameriški vohuni so vedeli, kaj namerava Prigožin

image_alt
Po notranjem uporu: to so ponudili plačancem Wagnerja

Dannatt verjame, da stvari niso tako preproste, in se boji, da bi Wagner napadel Kijev iz Belorusije! To je povedal v oddaji Sky News novinarki Sophie Ridge.

»Domnevno je zapustil prizorišče in odšel v Belorusijo, in to je zdaj konec Prigožina in enote Wagner? Mislim, da je zelo skrb vzbujajoče, da je odšel v Belorusijo. Ne vemo še, koliko njegovih borcev je ostalo z njim, to bomo izvedeli v prihodnjih urah in dneh. Če je šel v Belorusijo in obdržal bojne sile, potem predstavlja resno grožnjo za Ukrajino. Čeprav se zdi, da je s tem zadeva končana, mislim, da bo 'popotresne sunke' občutiti še nekaj časa. Ukrajina mora paziti na svoje boke in biti pripravljena na manevre za odbijanje napadov, ki bi lahko prišli iz Belorusije,« je povedal Dannatt, poroča Mondo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije