IGRALEC

Fortnite prinaša milijone

Kanadski najstnik je tako nadarjen za videoigro, da je šolo obesil na klin. Zdaj se pripravlja na svetovno prvenstvo, pomerilo se bo 200 najboljših.
Fotografija: Jordan Herzog vse dneve preživi za zaslonom: uri se v videoigricah in šola na spletu.
Odpri galerijo
Jordan Herzog vse dneve preživi za zaslonom: uri se v videoigricah in šola na spletu.

Živimo v dobi, ko so številni starši upravičeno zaskrbljeni zaradi časa, ki ga njihovi otroci preživijo pred zasloni, no, Kanadčan iz Sudburyja na sinovo strast do videoigric gleda drugače. Kot pravi, je zazrt v prihodnost in zaslužek, zato je otroka podprl pri konjičku in že mu nosi mastne denarce.
Priljubljena igrica je obnorela mlado in staro, prinaša pa tudi možnost bajnega zaslužka.
Priljubljena igrica je obnorela mlado in staro, prinaša pa tudi možnost bajnega zaslužka.

Morda je odveč pripomniti, da je 49-letni oče poslovnež po poklicu in duši, podjetniško žilico pa je očitno prepoznal tudi pri Jordanu, ki jih zdaj šteje 16 in ves prosti čas posveča priljubljenemu fortnitu in drugim igricam, pri katerih tekmuje z vrstniki z vsega sveta.

Pa ne le prosti čas, Dave Herzog je sklenil, da bo sinovo nadarjenost popolnoma podprl, zato ga je izpisal iz šole, saj je ocenil, da je obiskovanje rednega pouka zapravljanje časa!
 

Zloraba ali naložba v prihodnost?


Za mnoge pošastna poteza, morda celo zloraba, vpijejo nekateri, toda Herzog se brani, da je sprejel odločitev v dobro otroka in njegove prihodnje kariere, ki mu je do zdaj prinesla že petdeset tisočakov. Prihodnost bo za vse nas obarvana tehnološko, zato sta se z Jordanom do končnega cilja odpravila po krajši poti, pravi.


Fant se zdaj intenzivno pripravlja na svetovno prvenstvo v fortnitu, zmagovalec pa si lahko pribori kar 27 milijonov evrov! Pristavimo še, da se je Jordan že uspešno kvalificiral med 200 tekmovalcev, ki se bodo potegovali za bajni znesek, a oče in sin se zavedata, da je treba za zmago trdo garati, zato najstnik videoigricam posveti od osem do deset ur na dan. Nekaj ur pa le nameni tudi šolanju na spletu, tako da je tipkovnica ves dan pod njegovimi prsti.


Kaj pa na to poreče mati? Sprva je takšnemu posegu v sinovo šolanje in življenje nasprotovala, a sta jo mož in otrok preglasila, češ da bi odločitev gotovo takoj podprla, če bi se sin tako strastno posvečal igranju klavirja, ne nazadnje pa videoigrice ne načenjajo družinskega proračuna kakor druge otroške prostočasne dejavnosti oziroma celo prinašajo zaslužek, sta ji še položila na srce in jo prepričala. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije