DISKRIMINACIJA

Elo vrgli iz stanovanja, ker ima epilepsijo

Pred epileptičnim napadom je bilo vse dogovorjeno, po njem ji je najemodajalec povedal, da se mora v manj kot 24 urah izseliti.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić, Delo

SPLIT – Študentko iz Vrgorca je najemodajalec izselil, ker ima epilepsijo. O tem je prepričana 23-letna Ela Milićević, ki je bila skupaj s še tremi sostanovalci podnajemnica v 100-kvadratnem stanovanju v Splitu.

Študentka splitske pravne fakultete se je v nedeljo zvečer s sostanovalci družila v najetem stanovanju, jedli so pico, ko je dobila epileptični napad, piše Večernji list. Sostanovalka se je ustrašila in poklicala urgenco. Reševalci so ji nudili pomoč in vse se je srečno izteklo. Pozneje istega večera pa jo je poklical najemodajalec in ji rekel, da se mora do naslednjega opoldneva izseliti.

»Govoril mi je, da z njim manipuliram in da sem si izmislila bolezen,« je povedala Ela. Pred epileptičnim napadom je bilo vse v redu. Dobro so se dogovorili z najemodajalcem o višini najemnine, ni jim bilo treba plačati niti varščine. Ela je zato prepričana, da je bila izseljena zaradi epilepsije. To jo je zelo prizadelo.

Že v osnovni in srednji šoli so se ji namreč posmehovali zaradi epileptičnih napadov, ni pa pričakovala, da se ji bo to dogajalo tudi v odrasli dobi. Verjame, da jo najemodajalec diskriminira, zato bo pravico iskala na sodišču. Ko se je hotela vrniti po stvari v stanovanje, je namreč vanj ni več spustil, zato je poklicala policijo. Med čakanjem na može postave pa ji ni hotel dati niti vode.

O podrobnostih poteka dogodkov je pisala tudi na svojem facebook profilu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije