GROŽNJE Z USMRTITVIJO

Džihadistom bodo ponudili denar?

Objavljeno 08. avgust 2015 11.13 | Posodobljeno 08. avgust 2015 11.13 | Piše: Mo. S.

Po podatkih HRT naj bi bil Salopek v Libiji, in sicer na območju, ki je pod nadzorom skrajnežev.

ZAGREB, KAIRO – Hrvaška je še vedno pretresena zaradi ugrabitve Tomislava Salopeka. V petek ob 17.35 se je iztekel rokimage, ki so ga postavili pripadniki Islamske države. Zahtevajo, da iz zapora v Kairu izpustijo vse muslimanske zapornice, v nasprotnem primeru bodo Tomislava obglavili.

Zvečer je v egiptovskih medijih odjeknila novica, da naj bi džihadisti razmišljali, da rok podaljšajo še za 48 ur, medtem pa so tudi tamkajšnje oblasti začele tehtati možnost o izpustitvi zapornic. Egiptovske oblasti naj menda sploh ne bi vedele, za katere ženske gre, predpostavljajo pa, da so to aktiviste Muslimanske bratovščine.

Bo odkupnina zalegla?

Danes pa hrvaški mediji poročajo, da Egipčani nad izpustitvijo zapornic niso navdušeni, tamkajšnja vlada naj bi zdaj razmišljala o odkupnini. Denar bi priskrbel Egipt ali Hrvaška, poroča Jutarnji list. Ponujena odkupnina bi morda kupila še nekaj časa, dokler Hrvata in njegovih ugrabiteljev ne najdejo.

Je v Libiji?

Po podatkih HRT naj bi bil Salopek v Libiji, in sicer na območju, ki je pod nadzorom skrajnežev. Že včeraj pa smo poročali, da naj bi locirali IP-naslov računalnika, s katerega so na splet naložili posnetek, na katerem Hrvat bere zahteve džihadistov.

Deli s prijatelji