VOLITVE 2024

Biden napovedal kandidaturo, republikanci pa: Nima stika z realnostjo

Leta 2024 se bo znova potegoval za predsedniški mandat.
Fotografija: Joe Biden je napovedal pričakovano.  FOTO: Social Media Via Reuters
Odpri galerijo
Joe Biden je napovedal pričakovano.  FOTO: Social Media Via Reuters

Republikanska stranka je ameriškega predsednika Joeja Bidna, ki je danes napovedal kandidaturo za drugi predsedniški mandat leta 2024, obtožila, da je brez stika z realnostjo. Pri tem so posvarili, da bi izvolitev Bidna pomenila visoko inflacijo, naraščanje kriminala in poslabšanje položaja za ameriške družine.

»Biden je tako brez stika z realnostjo, da po ustvarjanju krize za krizo misli, da si zasluži še štiri leta,« je dejala vodja republikanskega nacionalnega odbora Ronna McDaniel.

»Če volivci dovolijo, da Biden 'dokonča delo', bo inflacija še naprej skokovito rasla, stopnja kriminala se bo povečala, več fentanila bo prečkalo naše odprte meje, otroci bodo še naprej zapuščeni in ameriške družine bodo na slabšem,« so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP navedli pri republikanski stranki.

Ameriški predsednik Joe Biden je danes v videonagovoru, ki ga je objavil na twitterju, uradno napovedal kandidaturo za drugi mandat na predsedniških volitvah leta 2024.

80-letni Biden je sporočil, da se v novo tekmo za Belo hišo s sedanjo podpredsednico Kamalo Harris podaja, da bi »dokončal delo«.

Kandidaturo je objavil natanko štiri leta po tistem, ko je objavil svojo prvo predsedniško kandidaturo, ki jo je nato leta 2020 ovenčal z zmago proti republikancu Donaldu Trumpu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije