NACIONALKA

Znano, koga je za direktorja televizije in radia izbrala uprava RTVS

Soglasje mora dati še svet zavoda.
Fotografija: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Foto: Jure Eržen/delo

Uprava Radiotelevizije Slovenija, ki je danes obravnavala vloge na ponovljene razpise za direktorje TV Slovenija, Radia Slovenija in digitalnih vsebin, je za direktorico televizije imenovala Ksenijo Horvat, za direktorja radia Mirka Štularja in za direktorico digitalnih vsebin Kajo Jakopič.

Soglasje mora dati še svet zavoda

Na ponovljeni razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS) je prispelo pet prijav, za direktorja Radia Slovenija in direktorja digitalnih vsebin pa po štiri prijave. Rok za prijavo se je iztekel 26. septembra. Razpisni postopek za direktorje so ponovili, ker naj bi razpisna komisija ugotovila, da je več prijavljenih kandidatov v prvem razpisnem postopku oddalo nepopolne prijave.

image_alt
Po objavi našega pogovora z Valentino Plaskan na RTV Slovenija trdijo: »Izrekla je trditev, ki ni resnična«

Direktorja radia in televizije iščejo po tistem, ko je prejšnjima mandat prenehal z uveljavitvijo novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Ta je predvidela spremenjen način pri upravljanju zavoda. Novela je na novo predvidela tudi imenovanje direktorja digitalnih vsebin.

Iz Aktiva novinarjev Radia Slovenija, Aktiva novinarjev informativnega programa Televizije Slovenija in Aktiva MMC pa so na kandidatke in kandidate za direktorska mesta naslovili poziv, naj zaradi preglednosti in večjega zaupanja javnosti v njihovo prihodnje delo javno objavijo svoje kandidature oziroma programe in vizije delovanja na mestih, za katera so se prijavili. 

image_alt
Ekskluzivni pogovor s Polono Fijavž: Na policijo bom dala prijavo

K objavi programov kandidatov za direktorska mesta so sprva pozvali tudi upravo RTVS, a so iz slednje odgovorili, da te pravice nimajo oziroma da mora to dovoliti vsak kandidat posebej.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije