NAMESTO ZORČIČA

Znano, kdo naj bi postal novi predsednik državnega zbora

Za njegovo kandidaturo naj bi zbrali 47 podpisov.
Fotografija: Državni zbor. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Državni zbor. FOTO: Uroš Hočevar

Novi predsednik državnega zbora (DZ) bo predvidoma postal Jožef Horvat iz NSi. Zbranih naj bi bilo 47 podpisov za njegovo kandidaturo, so poročali v oddaji 24ur. Že jutri naj bi bil sestanek z aktualnim predsednikom DZ Igorjem Zorčičem, kjer naj bi mu ponudili 'časten umik', sicer da se gre v njegovo razrešitev.

Jožef Horvat. FOTO: Blaž Samec
Jožef Horvat. FOTO: Blaž Samec
Da bo Zorčiča nasledil Horvat je že pred več kot mesecem dni v oddaji Politično s Tanjo Gobec na Televiziji Slovenija povedal minister za obrambo in predsednik NSi Matej Tonin. Dozdajšnji predsednik DZ Igor Zorčič je namreč konec marca izstopil iz poslanske skupine SMC in iz koalicije.

 

Prerazporeditev mest v delovnih telesih DZ znova neuspešna


LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so glede na spremenjena koalicijsko-opozicijska razmerja pa so danes že tretjič neuspešno predlagale prerazporeditev mest v delovnih telesih, v katerih bi sodelovali tudi štirje poslanci poslanske skupine nepovezanih poslancev (NeP) Janja Sluga, Igor Zorčič, Branislav Rajić in Jurij Lep. Prvi trije so bili pred ustanovitvijo NeP poslanci SMC, Lep pa poslanec Desusa.

V LMŠ so že od jutri napovedali obstrukcijo dela DZ, razen tistih delov, ki opoziciji omogočajo, da izvaja nadzor nad koalicijo oziroma poskuša zamenjati vlado.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije