POMOTA

Zmeda v državnem zboru: poslanka SAB se je razveselila, nato je sledil šok

Poslanka NSi se je zmotila pri glasovanju.
Fotografija: Matej Tonin in Maša Kociper. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Matej Tonin in Maša Kociper. FOTO: Leon Vidic, Delo

Poslanka SAB Maša Kociper po današnji seji odbora državnega zbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino, na kateri so med drugim obravnavali novelo zakona o vrtcih, ni mogla skriti veselja. Z devetimi glasovi za in osem proti so namreč dali zeleno luč zakonu o vrtcih, ki uvaja nekatere spremembe na področju financiranja.

»Kakšno prijetno presenečenje. Zakon o vrtcih, ki občinam omogoča soodločanje o financiranju novih zasebnih vrtcev je bil sprejet! In to z glasom poslanke NSi. Očitno so pritisnili župani. In prav imajo!« je Kociprova zapisala na twitterju.


A kot kaže, je pri glasovanju prišlo do napake. Kot je kasneje sporočila Iva Dimic (NSi), ki je glasovala za, se je pri tem zmotila. »Obžalujem, da sem danes napačno glasovala pri sprejemu opozicijske novele zakona o vrtcih. Iz moje razprave na seji je razvidno, da zakona ne podpiram in bom na seji državnega zbora glasovala proti,« je pojasnila Dimičeva.



Odbor državnega zbora za izobraževanje je tako dal zeleno luč predlogu novele zakona o vrtcih, s katero bi financiranje zasebnih vrtcev brez koncesije prepustili samostojnemu odločanju občin, če so v občini prosta mesta v javnih vrtcih. Za podporo predlogu je bil odločilen prav glas Ive Dimic. A kot kaže, bo na seji državnega zbora glasovala drugače.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije